Boktryckarbolaget Publit tar in Magnus Högvall som ny vd

Publit På nytt jobb
Boktryckarbolaget Publit tar in Magnus Högvall som ny vd

Publits vice vd Per Helin och nya vd:n Magnus Högvall. Foto: Publit

Sofia Honungsmåne

Reporter

Styrelsen i Publit Sweden, boktryckartjänsten som publicerar böcker on-demand, har utsett Magnus Högvall till ny vd för bolaget.

Han efterträder Per Helin, en av grundarna till Publit, som i sin fortsatta roll som vice vd kommer att fokusera på internationalisering och affärsutvecklingsfrågor.

Magnus Högvall är utbildad civilingenjör och har erfarenhet av att leda teknikföretag och organisationer. Senast kommer han från en tjänst som vd på mjukvaru- och konsultbolaget Aditro Public AB. Han har tidigare även varit vd för Xerox Sverige.

Varför han har valt att gå till Publit förklarar Magnus Högvall så här:

“Efter att ha blivit kontaktad om tjänsten så gick jag in på Publits hemsida och såg direkt att, 'wow, här har vi några som verkligen håller på att förändra en hel bransch'. Jag kommer ju från storbolagsvärlden men har känt att jag skulle vilja jobba med ett svenskt, ägarlett, produktbolag. Ett bolag med korta beslutsvägar och där man kan samarbeta dagligen med grundare och ledning. Det var verkligen check i alla boxar. Det som slutligen fick mig att ta uppdraget var många och långa möten med grundarteamet. Att få jobba med ett så starkt och drivet team ska bli riktigt kul!”

Thomas Ivarson, styrelseordförande i Publit, är nöjd med rekryteringen.

“Såväl styrelse som grundarteamet är glada och stolta att vi kan attrahera och anställa en person av Magnus Högvalls kaliber. Jag och styrelsen är övertygade om att han, med sin bakgrund, kommer att kunna få teamet att snabbare nå sina mål med bolaget.”, säger Thomas Ivarson.

Läs fler artiklar
LÄS MER