Nu räddas konkursade Jkpg Live - konkurrent köper nyhetssajten

JKPG LIve
Nu räddas konkursade Jkpg Live - konkurrent köper nyhetssajten

Robin Thyselius, Daniel Bacelj, Krister Leimola och Björn Thyselius. Foto: Peax Svensson, Jmini.se

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Den småländska mediestartupen får ny ägare och lever vidare.

Det är den lokala konkurrenten Jmini som kliver in och köper Jkpg Live av konkursboet. Jkpg Live tvingades lämna in konkursansökan för knappt en månad sedan. Formellt köper Jmini nu domänadressen från konkursboet samtidigt som Jkpg Lives huvudägare Björn Thyselius blir delägare i Jminis ägarbolag.

”Vi är slutsålda och behöver helt enkelt fler sidvisningar att sälja. Därför passar den här affären perfekt för oss. Jkpg Live har på kort tid byggt upp ett starkt varumärke i regionen”, säger Daniel Bacelj som är delägare och chefredaktör på Jmini.

Jönköping har runt 130.000 invånare i kommunen och Jkpg LIve har haft cirka 40.000 unika besökare i veckan. Konkurrensen på annonsmarknaden är dock tuff. Förutom Jmini finns också Jnytt och Jönköpings-Posten som tunga spelare.

”Den här marknaden är inte tillräckligt stor för fyra fristående sajter. Men i vår organisation så tror vi att det kommer gå att få lönsamhet på verksamheten”, säger Daniel Bacelj.

Han vill inte uppge hur mycket Jmini omsatte under fjolåret men bokslutet för ägarbolaget Zupperworld skvallrar om en försäljning på knappa en miljon under 2014. 

”Vi har nyligen startat ett nytt ägarbolag, Jmini AB, där Björn Thyselius nu ska komma in som ägare också”, säger Daniel Bacelj.

Försäljningen sker via säljbolaget Annonsdax som även har mandat att sälja lokala annonser för Aftonbladet och Blocket. 

”Det känns oerhört bra att Jkpg Live kan fortsätta att utvecklas. Jag är mycket nöjd över att ingå i en konstellation med Jmini och Annonsdax där vi nu går vidare mot nya satsningar”, säger Björn Thyselius, tidigare ägare till Jkpg Live i en kommentar.

Det är oklart hur många av de 10-talet personer som tidigare var anställda hos Jkpg LIve som kommer att få nytt jobb hos inom Jmini-organisationen.

Läs fler artiklar
LÄS MER