Efter Spotify-grundarnas brev – nu anordnas protest vid riksdagen

Spotify Sthlm Tech Meetup
Efter Spotify-grundarnas brev – nu anordnas protest vid riksdagen

Jonas de Lange

Reporter

Nu manar arrangörerna bakom Sthlm Tech Meetup till kamp och arrangerar en demonstration utanför riksdagen.

I ett Facebook-evenemang där Sthlm Tech Meetup står som värd uppmanas Stockholms startups att protestera mot villkoren för entreprenörer och sporra en snabbare politisk utveckling.

Spotifys reaktion med sitt öppna brev indikerar att saker inte händer tillräckligt snabbt. Vi vill på ett tydligt sätt öka uppmärksamheten kring startups bland politiker och visa att Daniel Ek och Martin Lorentzon talar för oss alla när de säger att det kan bli aktuellt att flytta från Stockholm”, säger techprofilen Tyler Crowley. Han är initiativtagare till demonstrationen och även huvudarrangör av Sthlm Tech Meetup.

Han menar att politikerna har varit med och bidragit till att göra Sverige till ett av världens främsta startupländer men att det är dags att lyfta det en nivå.

“Jag är från USA, där gör inte myndigheterna något alls för startups, så Sverige är bättre så sätt. Men nu är vi på en punkt där flera större bolag inte kan fortsätta växa i Stockholm. Spotify tog precis in 1 miljard dollar! Som det ser ut nu kommer de inte kunna satsa de pengarna här”, säger Tyler Crowley och fortsätter:

“Brittiska politiker kommer hit och bjuder oss på fina middagar och frågar aktivt vad som behöver göras för att vi ska flytta till London. Det finns inte på kartan att svenska politiker skulle göra samma sak.”

Arrangörerna har redan säkrat tillstånd för demonstrationen som arrangeras 11 maj utanför riksdagen i Stockholm. I ett mejlutskick skriver man även att det rör sig om en fredlig protest.

“I grund och botten är den möjlighet för oss att ta en stor gruppbild och visa att vi har gjort en insats som politikerna inte kan säga att de inte känner till. Sedan kommer vi kanske dela ut startupmanifestet till riksdagsledamötena”, säger Tyler Crowley.

Läs fler artiklar
LÄS MER