Acast värvar ny utvecklare: "Gillar uppstickarkänslan hos startups"

På nytt jobb
Acast värvar ny utvecklare: "Gillar uppstickarkänslan hos startups"

Marcus Stenbeck, ny frontendutvecklare på Acast. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Marcus Stenbeck blir ny frontendutvecklare på poddcastplattformen Acast. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Efter drygt ett år i San Fransisco valde Marcus Stenbeck att flytta hem till Stockholm igen. Han gjorde då, efter metodisk research, en lista med intressanta startups där han ville jobba. Högst upp på den listan stod Acast. 

Varför då?
“Acast riktar in sig på att skapa det bästa hemmet för podcasts, stora som små. Jag kommer från en bakgrund inom musik, film och annat kreativt skapande, så det lirade rakt på mina hjärtesträngar att vara med och göra livet enklare för kreatörer. Dessutom finns det i startups en viss uppstickarkänsla, och det gillar jag.”

Den starkast bidragande faktorn till att Acast står så högt i kurs hos Marcus är ändå företagskulturen.

“Vi är fria att ta egna beslut och företagets ledning litar på att vi använder den friheten för att tillsammans lista ut vilka mål som är viktigast just nu, och i längden, för både oss själva och alla poddcastare som väljer Acast som hem. Det är en kultur och filosofi som attraherar ambitiösa personer som inte står ut med att sitta och vänta på instruktioner. Det är precis den sortens kollegor som jag njuter av att ha runt omkring mig. Sådana som både inspirerar och sätter lite eld i baken på en.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har varit utvecklare i JavaScript och WebGL på Goo Technologies i Stockholm. I San Fransisco jobbade jag på digitalbyrån JUXT med interaktiv utveckling. Det vill säga att utifrån en kreativ brief bygga den tekniska delen som kan innehålla allt från webbutveckling till att hacka på den öppna hårdvaran Arduino. Med andra ord har jag smakat på att både vara på en liten startup och att bygga byråproduktioner för kunder som NFL (National Football League) och Google.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Mitt första projekt på Acast blir att göra verktyget Create till en ren njutning att arbeta i. Create är en webb-app där man som poddcastare sköter allt som händer efter inspelning. Till exempel att ladda upp podd-avsnitt, lägga in extramaterial som dyker upp i Acast-spelaren, publicera podden och titta på statistik över lyssnarpubliken.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att få arbeta med, och lära mig nya saker av mina särdeles ambitiösa och skickliga kollegor. Jag ser även fram emot att komma i kontakt med poddcastare och lära mig mer om vad de behöver. Från min tid som musiker i band vet jag hur knepigt det är att hitta till folk som vill lyssna på en. Det är inspirerande att bygga verktyg som poddcastare kan använda för att lyckas med sin grej.”

--------------------------------

Fakta Marcus Stenbeck:

Ålder: 29 år.

Familj: “Mor och far i Vaxholm, två bröder i Norrköping och en syster i Wales.”

Bor: “I Vaxholm, med ambitionen att snart flytta till Stockholm.”

Intressen: Filmskapande, musik, improvisationsteater, minimalism och sociala normer.

Favoritapp: “Den är lite fånigt, men VHS Cam (iOS) är superkul. Självklart är också Acast en favoritapp!”

Varför är det din favoritapp?: “VHS Cam ger mig sköna nostalgitrippar till skejtfilmer från högstadiet.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är den enda Marcus Stenbeck på IMDB.”

Läs fler artiklar
LÄS MER