Uppgifter: Samsung dumpar priser - sätter press på Fingerprint

Fingerprint Cards
Uppgifter: Samsung dumpar priser - sätter press på Fingerprint

Jörgen Lantto, vd Fingerprint. FOTO: TT

Breakit

Nya rapporter om kraftiga prissänkningar i Asien.

Det är ansedda Wall Street Journal som uppger att den koreanska jätten Samsung börjat rabattera sina priser på marknader som Indien, Kina och Indonesien. Orsaken uppges vara att Samsung under 2014 och 2015 tappat marknadsandelar i dessa regioner av världen.

Wall Street Journal exemplifierar med Samsungs Galaxy J2 där priset ska ha halverats i år. För svenska sensortillverkaren Fingerprint Cards är det oroväckande uppgifter då deras storkunder, främst kinesiska mobiltelefontillverkare, kan komma att kontra med egna prissänkningar.

”Det här kommer att sätta press på Fingerprint i slutändan. Om deras kunder tvingas sänka priserna så skickar de vidare prissänkningen till sina underleverantörer”, säger en person som följer sensormarknaden på nära håll.

De senaste veckorna har det kommit flera analyser som pekat på risken för ökad prispress i detta segment. Exempelvis skrev investmentbanken JP Morgan i en analys nyligen att priserna kan gå ner med 20 procent under 2016 och pekade samtidigt ut Fingerprint Cards marknadsdominans som hotad av spelare som Goodix, Synaptics, FocalTech, Egis, Elan, och Silead.

Läs fler artiklar
LÄS MER