Collector Bank och NFT Ventures startar ny techfond tillsammans

NFT VenturesCollector Bankfintech

Collector Banks vd Stefan Alexandersson. Foto: pressbild.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu ska Collector och NFT Ventures leta fintechbolag tillsammans.

Vi har tidigare rapporterat om Collector-grundaren Lena Aplers investeringar, i bland annat Kollektiva.

Nu tar även banken själv ett grepp om startupindustrin och startar den nya fonden Collector Ventures. Den nya fonden är ett samarbete med riskkapitalbolaget NFT.

”Detta är ytterligare ett sätt att utveckla Collector till den ledande digitala nischbanken i Norden. Att ta ägarskap och vara delaktig i utveckling av nya fintechbolag ökar vår möjlighet att erbjuda kunder de senaste och bästa lösningarna. NFT skapar förutsättningar för Collector att både investera i dokumenterade och utvärderade fintechbolag och att utveckla våra egna produkter”, säger Stefan Alexandersson, vd för Collector, i ett pressmeddelande.

Innan samarbetet har NFT investerat i 17 olika bolag, bland annat crowdlendingplattformen Toborrow. I pressmeddelandet skriver bolagets vd:n Johan Lundberg att han är mycket nöjd med det nya samarbetet med Collector.

“Collector har tagit en tydlig position som ledande inom digital innovation och de ser tillväxtmöjligheterna inom nästa generations banktjänster. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att identifiera och utveckla nya spännande fintechbolag i Norra Europa”, säger Johan Lundberg.

Uppdatering: Den nya fonden kommer till en början att vara på 100 miljoner kronor.

Läs mer