Breakits nya krönikör: "Många idéer blir aldrig verklighet"

Breakits nya krönikör: "Många idéer blir aldrig verklighet"

Foto: Vilhelm Stokstad/SCANPIX

Breakit

Hon är kanske mest känd som före detta språkrör för Miljöpartiet. Men Maria Wetterstrand, aktuell som ny krönikör i Breakit, har inte slagit sig till ro med någon riksdagspension sedan hon lämnade politiken.

Hur känns det att börja skriva för Breakit?

“Jag känner mig nyfiken: Kommer någon att läsa det jag skriver? Kommer de att tycka att jag är en idiot, att jag skriver något vettigt eller somna av tristess? Kommer de att ge någon respons? Det ska bli spännande att se!”  

Vad kommer du att skriva om?

“Det kommer nog att bli en del om det som ligger mig varmt om hjärtat. Den gröna omställningen. Ny miljöteknik, lite politik kanske, vad som händer runt om i världen och sånt”.

Hur ser du på startuputvecklingen i Sverige?

“Ju fler startups desto bättre! Men jag tror att det finns en stor outnyttjad potential, massor av idéer där ute som aldrig blir verklighet”.

Vad gör du när du inte skriver för oss?

“Jag frilansar som föreläsare och debattör. Jag har skrivit en bok som heter Vad är miljö?. Jag har två små uppdrag för regeringen, fast jag är inte politiker längre. Jag vill understryka att jag försörjt mig själv hela tiden sedan jag slutade riksdagen. Jag lever inte på någon riksdagspension”.

Läs fler artiklar
LÄS MER