I natt presenteras Teslas hajpade bil – detta vet vi om nya modellen

Tesla Model 3
I natt presenteras Teslas hajpade bil – detta vet vi om nya modellen

Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Ringo H.W. Chiu.

Sara Lindmark

Reporter

Det har pratats länge om Teslas nya folkmodell och snart vet vi förhoppningsvis hur den ser ut. Här är de uppgifter som hittills kommit fram.

Intresset är massivt inför presentationen av nya Tesla 3. Halv nio på kvällen den 31 mars, amerikansk västkusttid presenteras folkets elbil. Från och med då kan man också boka bilen online. Klar för leverans kommer den dock att vara först 2017.

The Week och Fortune har sammanställt det lilla vi hittills vet om Model 3:

Den är billig(are)

Tesla 3 kommer att vara 20 procent mindre och hälften så dyr som lyxbilen Model S. Den kommer att kosta från 35.000 dollar (244.000 kronor) och har kallats en elbil för den stora massan.

Designen

Förväntas se ut som ett småsyskon till Model S och röra sig i samma segment som BMW 3-serien, Mercedes-Benz E-klassen och Jaguar XE. Sannolikt kommer den att innehålla en stor kontrollpanel som styr bilens funktioner, liksom sina föregångare. 

Det är en sedan

Den första Model 3 kommer att vara en sedan med fyra dörrar, men mindre än Model S. Dock kan vi i framtiden förvänta oss en mängd olika versioner byggda på Model 3-plattformen. Det spekuleras om en crossovermodell i form av en “mini-SUV.”

Den kan köra 320 kilometer efter en laddning

Lite kortare än S-modellen men nära dubbelt så långt som en Nissan Leaf. Troligtvis kommer man att kunna välja till större batterier längre fram, skriver Fortune. 

Du kan följa presentationen live på Teslas hemsida med start 5.30 svensk tid. 

Läs fler artiklar
LÄS MER