Flow Network och Smartclip går ihop - vill nå fler videoannonsörer

Breakit - Flow Network och Smartclip går ihop - vill nå fler videoannonsörer

T.V: MICHAEL PORSERYD, NYTILLSATT VD PÅ FLOW NETWORK.

Johanna Ekström

Reporter

Webb-tv-nätverket Flow Network vill sälja fler annonspaket med den hjälp av tyska Smartclip.

Youtube och Facebook är etta och tvåa på videoreklam i Sverige. På tredje plats återfinns det tyska doldisbolaget Smartclip - som nyligen köptes upp för 435 miljoner av den tyska tv-jätten RTL.

Nu inleder Smartclip ett samarbete med svenska Flow Network, som levererar webb-tv till en rad lokaltidningar, bland annat Corren, Uppsala Nya Tidning och Göteborgs-Posten.

Nyligen kunde Breakit berätta att Flow Network tagit in tio miljoner kronor i kapital till sina satsningar.

“De tidningar och tidningshus som vi jobbar med säljer själva sina annonser lokalt och regionalt. Det vi nu gör i och med samarbetet med Smartclip är att vi knyter ihop tidningarnas annonsutrymmen, så att man kan nå samtliga tidningar i nätverket genom att köpa vad vi kallar för riksannonser”, säger Flow Networks nytillträdda vd Michael Porseryd till Breakit.

Flow Network erbjuder innehåll och teknik i form av en tv-spelare till de lokala sajterna. Man har bland annat visat filmer, dokumentärer, ekonomiprogram och matcher från italienska La Liga.

“Då finns det tillgängligt för den som går in på till exempel Corren eller UNT att titta på. Programmen ligger inbäddade på deras sajter”, säger Michael Porseryd.

Han har tidigare varit vd på produktionsbolaget Endemols nordiska avdelning och har även mångårig bakgrund på MTG.

“Det är en oerhört spännande tid just nu. Man kan se hur vi konsumenter kraftigt ökar vår konsumtion av webb-tv, samtidigt som man också kan se att intäkterna växer kraftigt. För 2015 närmade sig intäkterna för webb-tv en miljard. Det känns som det finns stora möjligheter inom det här området nu”, säger han.

Flow Network grundades 2014 och har än så länge inte redovisat några omsättningssiffror.

Läs fler artiklar
LÄS MER