Så ska Betnér kapitalisera på sin humor – med hjälp av Youtube

Breakit - Så ska Betnér kapitalisera på sin humor – med hjälp av Youtube

Foto: Press/Mats Bäcker

Breakit

Standup-komikern börjar ta betalt för delar av sitt Youtube-innehåll.

Standup-komikern Magnus Betnér, som i höstas turnerade runt om i landet med showen Work in Progress, har bestämt sig för att testa en ny metod för att kapitalisera på sin komik. Genom att ta inspelat material från höstens shower, som var en form av miniturné inför årets stora Sverigeturné, ska komikern nu sälja och hyra ut materialet via plattformen Youtube.

”Jag gör detta som ett test då jag är väldigt intresserad av hur innehållsskapare ska kunna få betalt för sitt innehåll, utan att vara beroende av sponsorskap eller reklam. Det finns många nya lösningar att testa, och jag har testat de flesta utom Patreon och crowdfounding. Det som intresserar mig mest är de där slutkonsumenten betalar direkt till innehållsskaparen för varje konsumerad video. YouTube är oslagbart som plattform, och sedan de för några veckor sedan lanserade sin betaltjänst kändes det självklart att testa”, säger Magnus Betnér i en kommentar.

Magnus Betnér genomför den nya satsningen i samarbete med Youtubenätverket United Screens.

”Om det visar sig att det här testet går plus kommer jag att öka produktionstakten lite och släppa fler specialer”, säger han.

Klippen finns på Betnérs Youtube-kanal och kostar 39 kronor att köpa eller 19 kronor för att hyra i 72 timmar utan reklam. 

I höst släpps klippen kostnadsfritt med reklam.

Läs fler artiklar
LÄS MER