Gamla Tidal-ägare bemöter Jay-Z:s hot om stämningsansökan

Verdane Tidal
Gamla Tidal-ägare bemöter Jay-Z:s hot om stämningsansökan

F.v: Tidals ägare Jay-Z och Frida Einarsson, Verdane Capital. Foto t.h: Flickr/Joella Marano. Foto t.v: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Samlat besked från de två största ägarna: “Vi ställer oss oförstående till stämningsansökan”.

För ett år sedan köpte hiphopikonen Jay-Z det börsnoterade bolaget Aspiro, som ligger bakom musikstreamingtjänsterna Wimp och Tidal.

Största ägare då var den norska mediejätten Schibsted, följt av riskkapitalbolaget Verdane.

Nu har Jay Z skickat brev till flera tidigare ägare där han hotar med att stämma dem. Anledningen som uppges är att de tidigare ägarna ska ha blåst upp användarsiffrorna och att Wimp var i sämre skick än vad som framgick av den officiella redovisningen.

Det får han dock inget gehör för hos de tidigare ägarna.

"Med den informationen vi har att tillgå idag ställer vi oss oförstående till stämningsansökan. Bolaget var noterat när det köptes med allt det innebär av öppenhet kring finansiell rapportering och köparen gjorde en grundlig due dilligence (företagsbesiktning journ.anm)", säger Frida Einarsson, chef för investerarrelationer på det svenska riskkapitalbolaget Verdane.

Anders Rikter, kommunikationschef på Schibsted ger samma besked. Båda ställer sig även frågande till tidpunkten.

"Vi vill påpeka att det var ett börsnoterat bolag som köptes upp, med vad det innebär av öppenhet kring finansiell rapportering", skriver Anders Rikter i ett SMS till Breakit och fortsätter:

"Köparen gjorde också en due diligence av bolaget. Vi vill också poengtera att det här är över ett år sedan. I övrigt har vi inga kommentarer."

Läs fler artiklar
LÄS MER