Dolda spår i Messengers kod visar att appen ska bli betaltjänst

Breakit - Dolda spår i Messengers kod visar att appen ska bli betaltjänst

Foto: AP/Manu Fernandez

Johanna Ekström

Reporter

Sajten The Information har hittat ledtrådar i Messengers kod som ytterligare stärker ryktena om att Facebook vill införa en betaltjänst i sin meddelandeapp.

Facebook vill göra meddelandeappen Messenger till något av en social handelsplats. Det framgår av den mjukvarukod som sajten The Information tagit del av.

Bland annat framgår att mjukvaran innehåller kommandon som gör det möjligt för en användare att “betala personligen” eller att “betala direkt via Messenger när varan hämtas ut” helt “utan kontanter”.

Utöver betaltjänsten visar koden också att Facebook planerar att göra det möjligt att ha hemliga konversationer på Messenger, något som redan idag finns på till exempel WhatsApp och nyare meddelaneappar som Telegram.

Det ska också bli möjligt att ta hjälp av Messenger för att “organisera sin dag” genom att synka sin kalender till Messenger.

Facebook har inte velat kommentera uppgifterna och det finns ingen information om när tjänsten ska lanseras.

Enligt The Information har Facebook tidigare antytt att bolaget inte är intresserat av betaltjänster, även om det länge cirkulerat rykten kring just det. I januari sade bolagets vd Mark Zuckerberg att företaget eventuellt skulle kunna gå ihop med Apple Pay inför sin e-handelssatsning.

Zuckerberg sade då också att Facebook inte var intresserat av att tjäna pengar på transaktionerna, utan att man snarare ville bli en handelshubb och på så sätt öka annonsintäkterna.

Breakit berättade för drygt ett år sedan att Facebook gör det möjligt för vänner att göra överföringar till varandra över Messenger. 

Läs fler artiklar
LÄS MER