Omikai ökar trycket - tar steget ut i Europa med Almi i ryggen

Almi Invest Omikai
Omikai ökar trycket - tar steget ut i Europa med Almi i ryggen

Omikais produkter samt bolagets vd Mathias Erlandsson. Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Västeråsbaserade Omikai vill förändra tryckeriindustrin med nya miljoner på banken.

Almi Invest och affärsänglar med bakgrund från affärssystemjätten IFS har gått in med 2 miljoner kronor i Omikai. En startup som har utvecklat en molntjänst för bolag som sysslar med grafisk industri, som tryckerier och reklambyråer.

Företaget hjälper till med både e-handel, administration och beslutstöd.

“Vi hjälper till med hela kedjan, från att någon vill kommunicera ett budskap till att det levereras en trycksak”, säger bolagets vd Mathias Erlandsson.

Pengarna kommer företaget använda till produktutveckling, samt till att växa utanför Sverige.

“Det här är första steget i en serie av satsningar. Vi räknar med att ta in mer pengar längre fram. Nu ska vi börja med att fokusera på norra Europa genom att bygga upp partnernätverk och hitta ambassadörer för oss i andra länder”, säger han.

Bolaget grundades för fyra år sedan och omsatte 1,3 miljoner 2015, en ökning från 497.000 från året innan. Resulatet förra året landade på minus 120.000 kronor.

Allan Asp, investeringschef på Almi invest, säger i ett uttalande att bolaget har en “stor tillväxtpotential på en global marknad”.

“Det är ett bolag som drivs av passionerade entreprenörer med en perfekt kombination av kompetens och nytänkande i en konservativ bransch som behöver ett digitalt skifte”.  

Läs fler artiklar
LÄS MER