Inga överraskningar när Apple presenterar nya produkter

iPhone Apple Watch iPad
Inga överraskningar när Apple presenterar nya produkter

Skärmdump från Apples livesändning av presskonferensen.

Jonas de Lange

Reporter

Ny fyratumstelefon och en ny Ipad var bland prylarna som presenterades när världens högst värderade bolag höll presskonferens måndag kväll.

Redan för tre veckor sedan rapporterade sajten 9to5 Mac att Apple jobbade med en ny fyratumstelefon. De senaste veckorna har allt fler detaljer om den nya telefonen läckt ut och idag presenterades den slutligen på Apples presskonferens.

Som the Verge rapporterade redan innan evenemanget är telefonen en slags kombination av Iphone 5S och 6S prestandamässigt. Alltså att processorn och grafikkortet från en senare modellen har tryckts in i ett skal som påminner mer om en Iphone 5S.

Med de näst intill ironiska orden “Vi har en intressant nyhet till er”, släppte Apples vd Tim Cook upp sin kollega som presenterade en ny surfplatta. Att en ny Ipad Pro är på väg är känt sedan en månad tillbaka.

Precis som 9to5 Mac rapporterade flera veckor innan eventet är den nya Ipad pro mindre än sin föregångare. Attiraljer som ett smart tangentbord och en ny digital penna dök också upp som väntat.

Utöver de två nya produkterna presenterades bland annat en uppgradering av Apple TV, som ska göra att taltjänsten Siri blir bättre, och nya färgglada armband till bolagets smartklocka.

Läs fler artiklar
LÄS MER