Sök

Miljonsuccé! Här är alla hjältar som valde att donera pengar i Breakits livesändning

UnicefUNICEF
Jubel efter Breakits livesända inslamling till förmån för Unicef. Foto: Victor Enberg

Jubel efter Breakits livesända inslamling till förmån för Unicef. Foto: Victor Enberg

Breakit

Breakit

Näringslivet ställde upp när Breakit bestämde sig för att det var dags för #techgertillbaka.

Över 1,7 miljoner kronor från svenska entreprenörer och techbolag. Så mycket lyckades vi tillsammans samla in under Breakits livesänding till förmån för barnrättsorganisationen Unicef. 

“Jag är djupt tacksam och glad för alla som har donerat pengar. Små som stora företag. Ni är helt fantastiska”, säger Camilla Bergman, vd på Breakit.

När vi på Breakit själva bestämde oss för att göra den här insamlingen till förmån för Unicef så gick vi in med 100.000 kronor med förhoppningen om att få så många som möjligt från det nya näringslivet att sluta upp. Tanken var enkel, samtidigt som många bolag i tech-Sverige har gått väldigt bra under pandemin finns det många som har det väldigt svårt. Nu var det dags att ge tillbaka. 

Resultatet blev långt över förväntat. Totalt samlade vi tillsammans in 1.735.000 kronor till Unicef.

Donationerna kom från både privatpersoner och bolag – anonyma som offentliga. 

I sändningen deltog flera personer som donerat under kampanjen, där bland annat Revolution Races grundare och vd Pernilla Nyrensten, som i sändningen passade på att privat dubbla bolagets tidigare insats på 100.000 kronor till totalt 200.000 kronor.

Draknästet-profilen och ängelinvesteraren Lena Apler donerade 50.000 kronor och hennes kompanjon i SVT-programmet, serieentreprenören Shervin Razani bidrog också med 50.000 kronor till insamlingen.

"Man ska göra saker för att det känns bra", säger Shervin Razani.

Med i studion fanns också flera representanter för Unicef Sverige som berättade om organisationens arbete.

“Vi behöver mer av drivet och modet (som finns näringslivet reds.anm). Och kunna göra något ganska snabbt. Vi behöver människor som är hands on, men gärna att vi går tillsammans. För vi kan inte ha 1000 små projekt”, säger Pernilla Baralt, generalsekreterare på Unicef Sverige i sändningen och fortsätter:

“Vi finns i 190 länder och har kapacitet att skala upp, så jag vill ta del av er kompetens och engagemang. Unicef behöver 1 miljard dollar mellan nu och 2025.”

Här har vi samlat alla som valde att donera pengar under livesändningen, plus ett gäng som valt att vara anonyma:

Djerf Avenue
Tommy Jacobson
K24 AB (Eequity)
Lena Apler
Aarke
Stjärnafyrkant Umeå/Skellefteå
Planestate Invest
Breakit
Noel Abdayem
Sinch
Pernilla Nyrensten
Contentor
Golden Concept
VONT
JHM Revision AB
Logicus Ardens AB
Recuro
Waystream

Missade du sändningen? Här kan du se hela:
 

 

Det här går pengarna till

Vad räcker 50 000 kronor till? Se de olika exemplen nedan. 

# 14 677 påsar nötkräm som hjälper till att ge över 4 800 undernärda barn tillräckligt med näring under en dag.

# 12 900 doser mässlingsvaccin som ger 6 450 barn fullgott skydd mot mässling, en sjukdom som fortfarande dödar barn världen över.

# 30 400 doser poliovaccin som ger 10 000 barn fullgott skydd mot polio, en sjukdom som fortfarande dödar barn världen över.

# 543 500 vattenreningstabletter som kan rena över 1000 000 liter vatten, så att barn och deras familjer undviker att drabbas av sjukdomar på grund av smutsigt vatten. Idag dör 800 barn varje dag på grund av smutsigt vatten.

# Varma vinterkläder till 141 barn, så att barn som befinner sig på flykt undan krig och konflikter ska slippa frysa ihjäl i vinter.

Läs mer