Disney och Humble inleder samarbete i Mexiko – ska sälja tandborstar

DisneyHumble Group

Noel Abdayem. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Välkända karaktärerna Lilo och Stitch och bilarna från Cars kommer snart att pryda tandborstar från Humble co.

Nöjesjätten Disney inleder ett samarbete med svenska Humble groups dotterbolag Humble Co. – vilket alltså är delen av bolagsgruppen som säljer tandborstar, tops och andra hygienartiklar av bambu.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det innebär konkret att Humble kommer att sälja två olika tandborstar med motiv av Disneys figurer, men inte här hemma på den svenska marknaden. Istället är det i Mexiko som de två bolagen samarbetar. Lanseringen kommer att ske någon gång under det första kvartalet 2022.

"Vi är exalterade över potentialen avseende det här samarbetet och möjligheterna med att expandera med fler produkter samt även etablera fler licenssamarbeten med andra potentiella aktörer", säger Oskar Holmblad, Försäljningschef The Humble Co.

Humble Co. har idag försäljning på över 30 marknader, där fokus ligger på USA, Tyskland, Storbritannien och Norden. 

Nyligen kunde Breakit avslöja att Disney, som förutom sina serier och filmer, även är involverade i allt från nöjesparker till till leksaker, fått möjligheten att köpa in sig i hajpade streamingbolaget Bambuser. Något som bolaget först inte ville erkänna hade hänt.

Noel Abdayem, som vi även brukar kalla för “Tandborskungen”, tog med sitt Humble bakvägen till börsen i början av 2021 genom en affär med Bayn.

Läs mer