Det går bra nu – men i skuggan av pandemin behövs vår hjälp

BreakitUnicef

Från vänster uppifrån: Olle Aronsson, medgrundare, Camilla Bergman, vd, Jon Mauno Pettersson, chefredaktör, Stefan Lundell, medgrundare Foto: Breakit/ UNICEF/ Akacha

Camilla Bergman

Camilla Bergman

Vd

Här kommer ett viktigt meddelande från oss på Breakit med en idé som vi gärna vill få med er på.

Vi lägger 100.000 kronor i potten – och hoppas att du också vill hjälpa till.

Så här: Det har varit ett fantastiskt år för många företag och personer i tech-Sverige. Vi på Breakit rapporterar om miljard-försäljningar och bolag som växer i raketfart var och varannan vecka.

Tyvärr pågår en helt annan verklighet í andra delar av världen. I katastrof- och konfliktdrabbade länder som Afghanistan, Syrien och Jemen – liksom en rad andra länder – pågår en kamp mot klockan. Vintern närmar sig samtidigt som människor lever på flykt och i svält. I skuggan av pandemin har läget på många håll blivit mycket värre.

Värst utsatta är barnen.

Vi donerar 100.000 kronor – matchar du?

För en tid sedan fick Breakit och vår säljpartner Leeads en förfrågan från barnrättsorganisationen Unicef om ett samarbete. Genom att annonsera hos oss skulle de kunna nå alla er och förhoppningsvis samla in pengar till utsatta barn i världen.

Här föddes en idé att göra något större – tillsammans med er som läser oss. Istället för att (lite girigt) ta annonspengarna själva, låt oss lägga in 100 000 kronor i en gemensam insamling för världens barn inför jul. Och tillsammans med er se till att mångdubbla den summan!

Självklart känns det här nervöst – tänk om ingen nappar? Men vi har ändå en känsla av att många av er, liksom vi, har en vilja och möjlighet att ge tillbaka.

Så nu frågar vi er: Är ni ett av de bolag som haft ett bra år? Ekonomiskt eller på andra sätt? Vill ni också ge tillbaka?

Kom igen, låt oss göra detta – tillsammans!

Så här kommer det gå till

  • Den 3 december kl 9–12 livesänder vi i tre timmar på Breakits startsida. Under den här tiden kommer vi att samla ihop pengar till Unicef och försöka få så många som möjligt att vara med och göra skillnad – varje krona räknas.
     
  • Vi har tillsammans med Unicef tagit fram ett antal olika paket att skänka. Alla bolag som bidrar får vara med i en hyllningsartikel på Breakit, sociala medier-material att dela och all uppmärksamhet vi kan ge i Breakits kanaler. Ni som skänker från 50 000 kronor och uppåt vill vi gärna intervjua i livesändningen (om ni vill). Den räckvidden ni får är värd betydligt mer än pengarna!
     
  • Kanske vill ni slå två flugor i en smäll och göra ert bidrag till en julklapp till de anställda? Det går förstås också. Men alldeles oavsett är vi övertygade om att medarbetarna på ert företag kommer bli så stolta över att jobba på ett företag som bidrar till att göra världen lite bättre för barnen!


För att det här ska funka logistiskt behöver vi veta redan nu vilka som vill vara med. Prata därför ihop er och maila oss sedan på insamling@breakit.se alternativt gå in här på vår registreringssida.

Skriv vilket bolag ni kommer ifrån, hur mycket ni vill skänka och om ni vill vara med i livesändningen. Här ser ni alltså de olika paket som finns. Självklart går det att skänka andra belopp också.

Med hopp om att ni vill göra det här tillsammans med oss. 

LÄS MER HÄR – HÄNG PÅ VÅR INSAMLING REDAN IDAG.

Läs mer