Flow Network tar in 15 miljoner kronor - får äntligen ny vd på plats

Flow Network
Flow Network tar in 15 miljoner kronor - får äntligen ny vd på plats

T.v: Michael Porseryd, nytillsatt vd på Flow Network.

Jonas de Lange

Reporter

MTG-veteranen Michael Porseryd tar över som vd för webb-tv-bolaget Flow Network. Samtidigt pumpar ägarna in ytterligare 15 miljoner kronor.

2015 var ett turbulent år för Flow Network. Breakit kunde bland annat rapportera att bolaget tog in 10 miljoner kronor i riskkapital. Senare landade bolaget ett samarbete med mediekoncernen Stampen, innan medgrundaren och vd:n Per Möller hoppade av helt och hållet.

Efter närmare ett halvår som både styrelseordförande och tillförordnad vd kan grundaren Michael Werner nu ta ett steg bakåt.

Bolaget har hämtat in hans namne Michael Porseryd som ny vd.

“Det ska bli otroligt kul. Jag har följt med under ett par månader nu och satt in mig mer och mer. Webb-tv växer så det knakar. Hela beteendemönstret håller på att förändras och det går otroligt fort just nu”, säger Porseryd.

Han har tidigare jobbat på Kinnevikbolaget MTG i många år, bland annat som vd för tv-kanalen ZTV och som landschef för Viasat.

“Jag tror att jag har stor nytta av att jag började på MTG redan ‘94. Jag var med när kommersiell tv fortfarande var väldigt ungt. Det är samma nu att det är en väldigt omogen bransch”, säger han.

Flow Networks tjänst bygger på att erbjuda en och samma videospelare till flera lokaltidningar där tidningarna delar på varandras och på Flows egenproducerade eller inköpta innehåll. Tidningarna delar även med sig av annonsintäkterna till Flow.

Nu har bolaget tagit in 15 miljoner kronor för att få fart på innehållsskapandet på plattformen.

“Det finns otroligt mycket bra nyhetsmaterial som jag tror att vi kommer att kunna tillföra tidningarna. Sedan finns det såklart en massa annat material som är attraktivt och relevant, på till exempel Youtube. Utan att gå in på för mycket detaljer finns det många olika aktörer och innehållsproducenter som det kan vara intressant att samarbeta med”, säger Michael Porseryd.

Exakt varifrån pengarna kommer vill inte bolaget berätta förutom att det handlar om existerande ägare.

Enligt dokument från Bolagsverket var Michael Werner enskilt största ägare med ungefär 40 procent innan nyemissionen. När medgrundaren Per Möller försvann från bolaget köpte Michael Werner hans aktier.

Näst största ägare i bolaget är tidningskoncernen NTM, som bland annat äger Östgötacorrespondenten och Norrköpings Tidningar. Tredje och fjärde störst är ytterligare två Kinnevik- och MTG-veteraner, Brita Sohlberg och Staffan Samuelsson.

Flow Network grundades 2014 och har än så länge inte redovisat några omsättningssiffror.

Läs fler artiklar
LÄS MER