Yoppie vill skräddarsy mensen – nu tar hon tjänsten hem till Sverige: “Som att beställa burgare”

YoppieFemtech
Daniella Peri, grundare av Yoppie. Foto: Press/Montage

Daniella Peri, grundare av Yoppie. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Jag förstår inte varför det ska vara lättare att beställa en hamburgare än att få tillgång till lösningar på de olika symptom kvinnor har varje månad”, säger Yoppie-grundaren Daniella Peri som nu ska lansera i Sverige.

Entreprenören Daniella Peri grundade sitt femtech-bolag Yoppie redan 2016 med målet att erbjuda kvinnor en plattform där de kan ta kontroll över sin intimhälsa och mens. Tanken är att användarna ska kunna skräddarsy prenumerationer på produkter – exempelvis bindor och tamponger – kopplat till individens menscykel.

Trots starten i Sverige så har Yoppie haft Storbritannien som sin hemmabas och marknad de senaste ett och ett halvt åren, där de enligt ett pressmeddelande idag lockar 14.000 prenumeranter och 100.000 unika besökare i månaden till sin plattform.

Men nu ska Yoppie lansera även i Sverige.

“Att lansera i Sverige känns otroligt spännande och helt rätt i tiden. Det är dags att skapa en digital lösning för kvinnors behov. Jag förstår inte varför det ska vara lättare att beställa en hamburgare, än att få tillgång till lösningar på de olika symptom kvinnor har varje månad”, säger grundaren Daniella Peri och fortsätter:

“Det är orimligt att vi ska fortsätta skämmas över att ha mens, eller vänta 12 veckor att få prata med en gynekolog. Våra menscykler är en superkraft, och med Yoppie vill vi hjälpa kvinnor att lära sig förstå sig på sin. Det finns ingen “one size fits all” när det kommer till hälsa, därför fokuserar vi på att göra det personligt för användaren, kvinnan, individen.”

Yoppie har tidigare lockat tunga investerare som Voi-investeraren VNV Global och Colle Capital, där bolaget så sent som i mars i år plockade in 2,2 miljoner pund eller ungefär 22 miljoner kronor.

Pengar som Daniella Peri då berättade skulle gå till en internationell expansion, men även teknikutveckling och marknadsföring. 

Yoppie är registerat i Storbritannien och vi vet inte hur bolagets omsättning ser ut idag.

Läs mer