Nattens mejl gjorde mig sömnlös – här är texten som vdn ville stoppa

Lundells vecka
Stämningen är sådär mellan Stefan Lundell och Camilla Bergman. Foto: Montage

Stämningen är sådär mellan Stefan Lundell och Camilla Bergman. Foto: Montage

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Camilla Bergman ser rött när hennes medarbetare Stefan Lundell försöker rädda upp sitt fiasko.

Det här är en text som min vd Camilla Bergman absolut inte vill läsa. 

Ändå är det tack vare henne som den nu ändå skrivs.

Allt startade 04.02, natten mot torsdagen. Då damp följande mejl ner i min inbox från Camilla:

“Stefan, det är helt okej med dina Riche-notor men jag har ett motkrav – du måste fördela Breakits kapital mer jämställt. Du träffar i princip bara män! Jag vet massor av kvinnor inom investerarvärlden t ex och jag har tidigare delat långa listor till dig. Kan du lova mig detta givet att du nu fått igenom alla dina egna krav på luncherna?” 

Efter att ha läst dessa rader bara några minuter efter att de skickats iväg kunde jag omöjligt somna om (i en annan krönika ska jag förklara orsaken till våra smått störda mejl-vanor). 

Istället bestämde jag mig för att skriva den här texten. 

För Camilla hade ju satt fingret på en av mina många ömma punkter. Den här dåliga vanan kan sammanfattas i orden lättja och lathet. Det är såklart ingen nyhet för mig att jag (precis som Camilla skrev!) i princip bara lunchar med män. Det är så korkat av många orsaker och jag tänker inte rabbla upp en enda. Ni vet redan alla.

Nej, tanken med den här texten är istället att uppmana er alla att ge mig tips på smarta och intressanta kvinnor jag borde käka lunch med. Och man får mer än gärna föreslå sig själv.

Det var min tanke. Men innan jag började skriva så stämde jag av upplägget med Camilla – och hon slog bakut. I ett vändande mejl skrev hon:

“Neeeeeej! Gud Stefan, det har du ju gjort minst en gång tidigare? Det framstår ju som helt sjukt att du återigen måste efterlysa kvinnor att luncha med!”.

Kanske hade hon rätt även här. Kanske borde jag agera på ett helt annat sätt för att bredda mitt nätverk även utanför kategorin “vita, medelålders män”. Det är mycket möjligt. 

Men samtidigt. Vad gör det för skada att försöka en gång till. Att inte försöka vore ett större misslyckande, eller?

Trevlig helg! 

PS. Glädjande är det många av er lyssnar på vår nya podd. Nytt avsnitt ute idag! Vi snackar om hemliga finansmannen som nu ska kopiera Klarna-grundarens börssuccé, avslöjar att Sportamore-entreprenören ska utmana Desenio, flaggar för utslagning i frakt-kriget och tipsar om veckans tyngsta köp. In och lyssna här!

Läs mer