Svenska e-sportjätten Ninjas in Pyjamas startar nytt med Leeds United-ägaren – “Stor potential”

Ninjas in pyjamase-sport
Andrea Radrizzani och Hicham Chahine. Foto: Press/Montage

Andrea Radrizzani och Hicham Chahine. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska satsa på idrottsklubbar som vill in i e-sporten.

Det svenska e-sportbolaget Ninjas in Pyjamas meddelar idag att de gör en gemensam storsatsning på e-sport tillsammans med den italienska affärsmannen och Leed United-ägaren Andrea Radrizzani

Shinobi Sports heter ett nytt bolag samägt mellan Nip och Andrea Radrizzanis investeringsbolag Aser Ventures. Syftet är att hjälpa idrottsklubbar som vill ta sig in i e-sporten genom att erbjuda olika tjänster inom bland annat startandet och management av e-sportlag, liksom att utveckla de kommersiella delarna.

Den gemensamma satsningen följer ett tidigare samarbete under 2020 där Nip hjälpte Premier league-klubben Leeds United att utveckla sin strategi inom e-sport.

“Vi fick kontakt med Aser Ventures förra året och våra diskussioner ledde fram till ett väldigt framgångsrikt samarbete med Leeds United. Vi var imponerade av Aser Ventures track record, erfarenhet och vision inom sportindustrin, och det utvecklades en önskan att utöka vårt samarbete”, säger Ninjas in Pyjamas vd Hicham Chahine i ett pressmeddelande och fortsätter:

“Vi vet att det finns stor potential att introducera esport som en attraktiv utökning för idrottsklubbar och vi tror att Shinobi sports är perfekt positionerade för att stötta den processen.”

Bildat ny koncern

Affärsmannen har förutom Leeds United även ett antal andra bolag i verksamma inom underhållning och sport i sin bolagsgrupp. Tidigare i år kunde Breakit rapportera att Aser Ventures klivit in som delägare i den hajpade digitala byrån Creed Media, som vuxit snabbt genom att specialisera sig på Tiktok och den unga målgruppen “Generation Z”.

Vd för det nya bolaget Shinobi sports blir Danny Menken, idag affärsutvecklingschef på Aser Ventures portföljbolag Eleven Sports. 

“E-sportvärlden har på senare tid och medfört stora möjligheter för idrottsklubbar att engagera sina fans på nya sätt. Shinobi sports kommer att ha en viktig roll för att fylla glappet mellan traditionell sport och e-sport för att skapa nya värden för klubbar, fans och partners”, skriver Andrea Radrizzani, grundare och ordförande i Aser Ventures.

Ninjas in Pyjamas gick under sommaren ihop med flera kinesiska e-sportbolag för att bilda en ny koncern värd över 2,5 miljarder. Då meddelades också att målet var en börsnotering.

Läs mer