Delivery Hero satsar tungt i racet om blixtsnabba leveranser

FoodoraDelivery HeroLeveranstjänst

Niklas Östberg är entreprenören bakom Delivery Hero, som bland annat äger Foodora. Foto: Press/TT

Breakit

Breakit

Matleveransföretaget Delivery Hero, där Niklas Östberg är vd, har investerat ordentligt i tyska beställningstjänsten Gorillas. Nu kan Breakit berätta vad notan landade på.


Den tyska beställningstjänsten Gorillas, som gett sig in i slaget om snabba leveranser, har tagit in ordentligt med kapital. Potten landade på omkring 8 miljarder kronor, vilket framgår av ett pressmeddelande. Och en av investerarna är ingen doldis för Breakits läsare: det är nämligen matleveransföretaget Delivery Hero, som bland annat äger Foodora, och där svenska Niklas Östberg är både grundare och vd.

Delivery Hero investerar totalt 235 miljoner dollar, motsvarande drygt 2 miljarder kronor, med en ägarandel på 8 procent i Gorillas. Bland andra investerare som var med i kapitalundan finns Tencent och Coatue – och Gorillas värderas till 2,1 miljarder dollar. 

“Gorillas har satt nya standarder i leveransindustrin genom att erbjuda ett effektivt och hållbart alternativ till traditionella shoppingmöjligheter. Vi har följt deras stora tillväxt de senaste månaderna och vi är otroligt glada över att nu få vara en del av deras resa”, skriver Niklas Östberg i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:  

“Båda våra företag fokuserar starkt på att skapa en känsla av gemenskap, och vi är övertygade om att vår investering kommer att ha en positiv inverkan på anställda, kunder och hela branschen”.

Enligt bolaget levererar det dagligvaror på några minuter.

Det var inte länge sedan sist Niklas Östberg skapade rubriker. I september rapporterade Breakit om att Östberg ökade sin ersättning med 13.000 procent förra året – som gjorde honom till den nu näst bäst betald på Frankfurtbörsen. Men hur gick det till? Mycket är tack vare ett mycket generöst optionsprogram.

Läs mer