Svenskt Star Wars-spel blir första storsatsning ut på Playstation VR

Electronic Arts Sony VR
Svenskt Star Wars-spel blir första storsatsning ut på Playstation VR

Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Det svenska spelbolaget Dice blir först ut med en riktigt stor produktion för Playstations nya virtual reality-system.

Onsdag kväll, svensk tid, presenterade Sony tillslut den första konsumentversionen av headsetet Playstation VR. I Breakits podcast presenterades Playstation VR som en potentiell vinnare av första generationens premiumsegment inom VR. Nu står det klart att VR-brillorna, som kan användas till Sonys spelkonsol Playstation 4, släpps i oktober i år.

På presskonferensen berättade bolaget också att headsetet kommer att kosta 399 euro i Europa, eller nästan 3.700 kronor. Det är ett flera tusenlappar under konkurrenterna Oculus och HTC.

Presskonferensen avslutades med att en rad spel presenterades. Playstation själva har uppskattat att 50 spel kommer finnas tillgängliga vid lanseringen av headsetet.

Den kanske allra största speltiteln som visades upp var Star Wars Battlefront VR. Det är en så kallad trippel-A-titel, alltså ett mycket påkostat spel, som ges ut av speljätten Electronic Arts och utvecklas av svenska Dice, som har gjort sig kända för Battlefield-serien och Mirrors Edge.

Vid årskiftet rapporterade den amerikanska sajten Fortune att det vanliga Star Wars Battlefront, alltså inte VR-versionen, hade sålt 12 miljoner exemplar, vilket motsvarar ungefär 8,3 miljarder kronor (1 miljard dollar) i försäljning.

Läs fler artiklar
LÄS MER