Dynamic Code växlar upp i grannlandet: "Självprovtagning är här för att stanna"

Dynamic CodeHälsa
Louise Nylén, vd på Dynamic Code. Foto: Press/Montage

Louise Nylén, vd på Dynamic Code. Foto: Press/Montage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det har varit minst sagt intensivt kring Dynamic Code under hösten – efter miljardbudet som kom och gick. Nu meddelar bolaget att man ingår två nya avtal i Norge.

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code har tecknat två nya avtal i Norge.

Det ena avtalet är med landets största digitala vårdgivare Nettlegevakt och omfattar användningen av Dynamic Codes självprovtagningskit vid misstankar om bakteriell vaginos eller Candida. Under avtalet kommer också Nettlegevakt att inkluderas i Dynamic Codes digitala flöde vilket innebär att hantering av remisser och provsvar integreras i Nettlegevaktens system. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Det andra avtalet är med det digitala apoteket Apotera, som blir återförsäljare för ett 15-tal av Dynamic Codes produkter.

"Pandemin har visat att självprovtagning är här för att stanna. Genom vårt digitala flöde kan Nettlegevakt med bättre precision möta kunden utifrån sina behov och Apotera kan sälja en helhet och inte bara en produkt", säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

"Dessa två viktiga strategiska partners hjälper oss att hjälpa fler individer och därmed också öka takten i Norge och utveckla vårt koncept på den norska marknaden".

Dynamic Code verkar sedan tidigare i Norge genom en webbshop och en digital vårdgivare.

LÄS MER: Efter alla turer: Så ska Dynamic Code gå vidare – "flera spår"

Läs mer