Universal Avenue tar marknads-chef från Tele2: "Går alltid all-in"

Universal Avenue På nytt jobb
Universal Avenue tar marknads-chef från Tele2: "Går alltid all-in"

Ludvig Andén, ny marknadschef på Universal Avenue. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Ludvig Andén blir ny marknadschef på säljstartupen Universal Avenue. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag älskar försäljning och drivs av att få vara med och bygga ett bolag som har potentialen att helt förändra en industri i grunden – i vårt fall direktförsäljning. Det, tillsammans med Universal Avenues aggressiva expansionsplaner och fantastiska team, gjorde valet väldigt enkelt. Universal Avenue är en perfekt arbetsplats för mig.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Innan Universal Avenue jobbade jag på Tele2, först som management trainee och senare i flera roller inom digital marknadsföring/försäljning. Sista rollen var som globalt ansvarig för digitalt i alla marknader. Jag har tidigare även erfarenhet från att grunda, driva och senare sälja två bolag inom försäljning och rekrytering.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Som marknadschef ansvarar jag för att positionera Universal Avenue som ett flexibelt, välbetalt och utvecklande alternativ till vanliga sälj- och marknadsföringsjobb mot potentiella kandidater. I mitt team hanterar vi även urval och rekrytering av nya säljare på plattformen för alla marknader. Just nu söker vi vassa säljare i Sverige, Norge, Finland, Storbrittanien, Spanien och Grekland. Ett intressant område vi också jobbar med är att få upp säljbolag på plattformen.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
Att få jobba med ett otroligt vasst team varje dag och att få vara med och skapa ett globalt bolag som förändrar industrin (direktförsäljning) i grunden. Att sedan genom Universal Avenue kunna få hjälpa några av världens största och mest innovativa bolag att växa är en fantastisk bonus.”

-----------------------------------

Fakta om Ludvig Andén:

Ålder: 29 år

Familj: Fru Therése och dottern Alva (9 månader)

Bor: Stockholm

Intressen: Golf, mat, familj och vänner

Favoritapp: “Universal Avenue såklart, annars är PGA Tour (amerikanska golftourens app) en klar favorit sedan länge.”

Varför är det din favoritapp?: “Jag älskar golf och följer både Europatouren och PGA-touren varje vecka. Appen ger mig möjligheten att följa tävlingarna på PGA-touren genom videos, artiklar och liverapportering. Den får mig att längta lite mer efter golfsäsongen varje gång jag använder den.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “En gång lärde jag mig över 100 decimaler på PI bara för att bevisa för en i familjen att det faktiskt gick att göra på en kväll. Det säger väl något om mig, när jag väl får för mig något går jag alltid all-in.”

Läs fler artiklar
LÄS MER