Lassie tar in nytt kapital – expansion på agendan

Lassieinsurtechförsäkring
Sophie Wilkinson, Hedda Båverud Olsson och Johan Jönsson, grundare Lassie. Foto: TT/Pressbild/Montage

Sophie Wilkinson, Hedda Båverud Olsson och Johan Jönsson, grundare Lassie. Foto: TT/Pressbild/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Djurförsäkringsappen Lassie tar in 20 nya friska miljoner.

Bolaget ska nu expandera och rekrytera.

Djurförsäkringsbolaget Lassie vill rida på den pandemiutlösta husdjursboomen och tar in 20 miljoner från finska Inventure och amerikanska Passion Capital. Nu är tanken att öka tillväxttakten för bolaget som både vill förebygga och försäkra. 

“Den nya finansieringen kommer att användas för att rekrytera nya nyckelpersoner samt expandera till nya marknader”, avslöjar bolaget som idag har nio anställda.

Förbyggande poäng

I bolagets app finns instruktioner och tips om hur man håller sitt husdjur friskt. När användarna använder dessa får de poäng som i sin tur kan ge ett lägre försäkringspris. 

“Det bästa sättet att se till att din nya familjemedlem får en bra start i livet är att proaktivt veta hur du ska ta hand om det. Vi vill vara en del av varje husdjursförälders resa, både innan och efter skadan är framme”, säger Lassies vd Hedda Båverud Olsson.

Det var just Hedda Båverud Olsson, med bakgrund på EQT och med en mamma som är veterinär, som kläckte idén till Lassie. Bolaget grundades i slutet av sommaren 2020. 

Med i teamet finns även Sophie Wilkinson, tidigare chef för djurförsäkringar på försäkringsjätten If, och Johan Jönsson som jobbat på Spotify och spelutvecklaren King. 

Läs mer