Internet of things-bolaget Plejds börsnotering övertecknas kraftigt

Breakit - Internet of things-bolaget Plejds börsnotering övertecknas kraftigt

Skärmdump, Finwire TV, Youtube

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Babak Esfahanis lamp-startup tar in 13 miljoner kronor i samband med börsnoteringen på Aktietorget.

Vi har tidigare kunnat berätta om det svenska internet of things-bolaget Plejd som har utvecklat lampor som du kan styra med mobilen.

“Vi kommer från lyxyachtmarknaden. Där har internet of things funnits länge. Nu har vi en samarbetspartner där som vi licencierar ut våra lösningar till, men vi har alltid sagt att vi ska slå oss in på konsumentmarknaden när vi hittar en öppning. Den har vi hittat nu”, sade bolagets vd och medgrundare Babak Esfahani till Breakit då.

Sedan starten 2009 har bolaget tagit in nästan 12 miljoner kronor i externt kapital och i samband med den planerade börsnoteringen på Aktietorget satsade bolaget på att ta in ytterligare 13 miljoner kronor för att färdigställa produkterna samt satsa på marknadsföring och försäljning.

Nu är nyemissionen genomförd – och övertecknad med råge. I ett pressmeddelande meddelar bolaget att man tagit in cirka 13 miljoner kronor. Teckningsgraden landade på 1 500 procent. 

”Vi är överväldigade av den oerhört fina respons som vi har fått under vår teckningsperiod, både från personer som varit intresserade av att investera i Plejd men som även varit intresserade av våra produkter. Bolaget befinner sig just nu i ett mycket intensivt skede i och med den kommande lanseringen av den första produkten i vår produktserie för smart belysning. Med det kapital som emissionen inbringar kommer vi att accelerera uppbyggnaden av en organisation som är fokuserad på försäljning och support av den nya produktserien, i syfte att nå en snabb etablering på marknaden”, kommenterar Babak Esfahani.

Första dag för handel i Plejds aktie på Aktietorget är planerad till den 11 april 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER