Så blev deras B2B-handel smidigare: ”Mycket mer tillgänglig”

Wasa Kredite-handelFinansiering

Tobias Lundgren

Köksgrossisten Storköksbutiken.se ville ge B2B-kunderna en större trygghet och fler betalningsalternativ i kassan.
En integrerad checkout från Wasa Kredit blev lösningen:
”Den gör vårt jobb lättare och var väldigt smidig att implementera”, säger Kristoffer Lauritsen, Business Development på KFL Trading.

Familjeföretaget bakom Storköksbutiken.se är en stor leverantör av kvalitativ köksutrustning. Företaget har bland annat utsetts till ett av Sveriges Superföretag 2019, och som experter inom B2B-handel vet de vikten av att erbjuda en skräddarsydd affärsmodell som passar den enskilda kunden.

”Nuförtiden räcker det inte att bara erbjuda kortbetalning i e-handeln, utan vi måste ha ett par betallösningar så att kunderna får alternativ”, säger Kristoffer Lauritsen.

Företag kan växla upp – trots pandemin

Storköksbutiken har länge samarbetat med Wasa Kredit, och implementerade 2018 ett integrerat system som erbjuder kunderna leasing direkt i webbshoppen.

TESTA SJÄLVA: Vill ni också använda finansiering i er e-handel? Boka en demo här!

”Fördelen för oss är att vi kan synliggöra hur billig en produkt egentligen kan vara. När en kund ser att en ny ugn bara kostar någon tusenlapp i månaden blir det mycket mer tillgängligt för dem. Särskilt nu när många i branschen håller hårdare i pengarna”, säger Kristoffer.

Han syftar förstås på pandemin, där många restauranger gått på knäna under restriktionerna. Att göra stora inköp och riskera likviditeten ytterligare i osäkra tider drar sig de flesta för. Tack vare finansiering via Wasa Kredit har restauranger kunnat bygga inför framtiden genom att välja finansiering via leasing.

”Allt fler kommer att finansiera via leasing”

Wasa Kredit har flera samarbetspartners som sett liknande positiva effekter av att erbjuda leasing eller hyra direkt i webbshoppen. Och det är inte bara konverteringarna online som ökar. Hos Wasa Kredits samarbetspartners började telefonen ringa oftare när de erbjöd finansieringsalternativ i e-handeln.

”Det visar på vikten att erbjuda många olika betalsätt, så att kunden kan få en lösning anpassad just för dem. Steget till en konvertering blir mindre när de inte behöver använda sin likviditet till ett stort inköp. Efter pandemin kommer allt fler företag att vilja finansiera sina investeringar med hjälp av leasing, så att de står bättre rustade ifall något oförutsett sker”, säger Petter Lilia ansvarig inom e-handel på Wasa Kredit.

Så snabbt och smidigt kan ni boosta er e-handel. Läs mer här!

Läs mer