Pricerunner värderas upp – med många miljarder

CreadesPricerunnere-handel

Creades storägare och ordförande Sven Hagströmer och Pricerunners vd Nicklas Storåkers

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Storägaren Creades skriver upp värdet på innehavet i Pricerunner efter bolagets förvärv i Norge häromveckan.

Hela prisjämförelsebolaget är nu värt mer än 7 miljarder kronor.

Finansmannen Sven Hagströmers investeringsbolag Creades äger 11,5 procent av Pricerunner. Den posten är värd 831 miljoner kronor, enligt den senaste bedömningen.

Pricerunner förvärvade norska Prisguiden i förra veckan. I samband med det förvärvet skedde vad Creades kallar “en relaterad transaktion” som investeringsbolaget nu använder som riktmärke i sin värdering. 

“Då denna transaktion är av materiell storlek och har genomförts av aktörer på armlängds avstånd används den vid affären tillämpade aktiekursen för Pricerunner vid värdering av Creades innehav i Pricerunner med konsekvensen att värdet av Creades innehav i Pricerunner omvärderas”, skriver Creades. 

Creades nya bedömning ger en värdering på hela Pricerunner om drygt 7,2 miljarder kronor, upp från tidigare 3,1 miljarder kronor. Creades köpte nämligen 12 procent av Pricerunner för 370 miljoner kronor i början av april i år. 

Nya styrelsenamn

För några dagar sedan blev det känt att Pricerunner plockar in två tunga namn i styrelsen. Det är Revolutionrace vd och grundare Pernilla Nyrensten samt Avanzas tidigare finanschef Birgitta Hagenfeldt som blir nya ledamöter. 

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats att Pricerunner, som leds av Nicklas Storåkers, kommer att börsnoteras innan 2021 är slut.

Läs mer