Pricerunner förstärker styrelsen – Pernilla Nyrensten och Birgitta Hagenfeldt går in

Pricerunner Revolutionrace e-handel
Pernilla Nyrensten, grundare och vd RevolutionRace, och Birgitta Hagenfeldt, styrelseledamot Avanza.

Pernilla Nyrensten, grundare och vd RevolutionRace, och Birgitta Hagenfeldt, styrelseledamot Avanza.

Martin Hävner

Reporter

Prisjämförelsetjänsten Pricerunner tar in två nya namn i styrelsen.

Det handlar om Revolutionrace vd och grundare Pernilla Nyrensten och om Avanzas tidigare finanschef Birgitta Hagenfeldt.

Pricerunners styrelse har framtill nu bestått av vd Nicklas Storåkers, ordförande Paul Fischbein, Magnus Wiberg, och John Hedberg, alltså en styrelse med 100 procent män. Det kommer det bli ändring på i och med att Pernilla Nyrensten och Birgitta Hagenfeldt blir ledamöter.

“Bolaget har redan unika positioner i sina marknader och jag ser fram emot att bidra till resan med relevanta erfarenheter av e-handel på nya och befintliga marknader”, säger Pernilla Nyrensten uppdraget i Pricerunners styrelse.

Klädbolaget Revolutionrace noterades på Stockholmsbörsen under försommaren och även i det bolaget heter styrelseordförande Paul Fischbein.

“Pernilla kommer bidra med otroligt viktig expertis inom marknadsföring till Pricerunner och jag är väldigt glad över att ha fått med Pernilla i styrelsen”, säger Paul Fischbein, styrelseordförande för Pricerunner och Revolutionsrace. 

Birgitta Hagenfeldt jobbade länge på Avanza och sitter nu i nätbankens styrelse. Creades, som är en av de största ägarna i Avanza, är också storägare i Pricerunner. Prisjämförelsebolagets vd Nicklas Storåkers var dessutom tidigare vd på Avanza. 

Det har länge ryktats om att Pricerunner är på väg mot börsnotering. I början av september skrev Dagens Industri att bolaget anlitat banker för detta ändamål och att planen är att noteringen ska ske innan 2021 är slut. Frågan är om till styrelsetillskotten, och den mer jämställda ledamotsfördelningen, är ett tecken på att det börjar dra ihop sig

Läs fler artiklar
LÄS MER