Dynamic Code analyserade över 1 miljon covid-tester i andra kvartalet

Dynamic Code Hälsa
Dynamic Code analyserade över 1 miljon covid-tester i andra kvartalet

Louise Nylén, ny vd på Dynamic Code

Finwire / Breakit

Större delen av intäkterna fortsätter komma från dealen med Folkhälsomyndigheten.

Svenska Dynamic Code, som bland annat backas av Backing Minds, har utvecklat dna-baserade tester för att upptäcka en rad sjukdomar.

Under det senaste året har bolaget uppmärksammats för sitt avtal med Folkhälsomyndigheten kring PCR-tester, där de hjälpt regionerna med testning av Covid-19.

Tester som har visat sig vara en riktig guldgruva – och under förra året rusade omsättningen från 18,5 miljoner kronor till 278 miljoner kronor. Resultatet steg i sin tur från minus 19 miljoner kronor till plus 139 miljoner kronor efter finansiella poster. 

Nu meddelar Dynamic Code att de analyserat över en miljon covid-19 PCR-tester under andra kvartalet i år. 

"Våra erfarenheter från covid-19 och hela samhällets upplevelse av självprovtagning är viktiga för vårt fortsatta arbete med att digitalisera diagnostiken", skriver vd Louise Nylén, och fortsätter:

"Med högre tillgänglighet till säkra tester och möjlighet till diagnostik på distans ser vi enorma möjligheter att effektivisera vården. Vårt arbete går hand i hand med den accelererande digitaliseringen av vården".

Satsar på internationell expansion 

Under kvartalet har bolaget fokuserat på att stärka organisationen, internationalisera bolaget, utveckla kärnaffären och stärka partnerskapen med vårdgivare och apotek. Man nådde även milstolpar i etableringen i UK.

Majoriteten av omsättningen kom fortsatt från affären med Folkhälsomyndigheten, 99,5 miljoner kronor av totalt 114,2 miljoner kronor. Emellertid skriver bolaget att kärnaffären visar fin tillväxt.

"Omsättningen i kärnaffären landade på 14,7 miljoner kronor att jämföra med 6,4 miljoner kronor samma kvartal förra året, vilket är en tillväxt på 130 procent. Den kanal som driver tillväxten för kärnaffären är B2B, vilket inkluderar våra partnerskap med vårdgivare och apotek."

Dynamic Code har under sommaren lämnat handelsplattformen Pepins och förbereder en potentiell börsnotering längre fram.

Dynamic Code var en av snabbväxarna i Breakits kartläggning av över 220 heta techbolag – här kan du ta del av hela listan. 

Läs mer

139 miljoner i vinst – men de här produkterna ratar hon: "Inte meningsfullt"

Covid pumpade upp dem och nu går Dynamic Code och Aegirbio ihop – men här är vad som skaver

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER