Saas-stjärnan Maja Lindström går in i Breakit: “Jag är jobbig fast på ett snällt sätt”

Breakit Breakit
Saas-stjärnan Maja Lindström går in i Breakit: “Jag är jobbig fast på ett snällt sätt”

Maja Lindström, produktchef Talentech och ledamot Breakits styrelse.

Breakit

Breakit gör riktigt tung värvning – läs första intervjun här med Maja Lindström.

Breakits prenumerationstjänst blir en allt viktigare del av vår kärnverksamhet. Nu plockar vi in ett riktigt produktproffs i styrelsen för att stärka kompetensen på detta området.

Det är Maja Lindström, tidigare produktchef hos Rebtel, Reachme samt Mynewsdesk och idag på samma roll hos Talentech, som kliver in i Breakit-styrelsen nästa vecka.

“Det här är en riktig kanonvärvning för oss på Breakit. Premium-tjänsten är högsta prio redan idag och nu kommer vi få en massa smart input från en av Sveriges riktiga SaaS-stjärnor – grymt kul helt enkelt”, säger Stefan Lundell, en av Breakits grundare och största ägare.

Maja Lindström gör sitt första styrelsemöte nästa torsdag men självklart har vi redan passat på att ställa henne mot väggen. Vad kan du egentligen tillföra oss i Breakit, Maja?

“Jag brinner verkligen för produktutveckling och där tror jag Breakit kan jobba ännu mer effektivt. Alla framgångsrika produktbolag utgår från vad målgruppen på riktigt vill ha. Du måste skapa en produkt som målgruppen verkligen vill ha och gillar, inte bara en produkt de känner att de borde ha. Då hoppar de snart av som prenumeranter". 

Hur undviker vi ett sådant skräckscenario?

“Vårt fokus kan inte bara ligga på att dra in nya kunder utan att i grunden skapa en produkt de älskar att använda”.

Och hur gör man det?

“Genom att fråga dem! Marknadsundersökningar i olika former kommer ge oss underlag till välgrundade hypoteser och sedan är det bara att sätta igång och testa”.

Så det kommer bli ditt första inspel på styrelsemötet ikväll?

“Ja, men det har jag redan snackat med Camilla (Bergman, Breakits vd) om på en lunch”.

Men hur ställer man rätt frågor?

“Det är ju ni journalister bra på. Mycket handlar om att vara nyfiken och verkligen våga fråga om allt, även det som känns lite obekvämt. Själv har jag inga problem med det – jag kan vara lite jobbig men på ett snällt sätt”

Okej, en jobbig fråga från oss – när köper du in dig i Breakit?

“Vet inte, först måste jag lära mig mer om bolaget och se om det är en sund investering. Men generellt tycker jag det är kul att ha ägande i det jag engagerar mig i”.

Vad engagerar du dig i annars förutom jobbet och nu Breakits styrelse?

“Förutom min familj (man och tre barn) är jag engagerad i scouterna som ordförande i Saltsjö-boos scoutkår och under pandemin har jag fått ett nytt stort intresse – biodling”.

Berätta mer?

“Det blev så tråkigt när allt stängdes ner och när jag fick en bok om biodling tänkte jag varför inte? Jag gick en kurs och blev heltänd! Nu har jag precis skördat min första honung”.

Kommer du bjuda styrelsen på nästa möte?

“Haha, nä jag fick bara ut sex burkar så den här första skörden får nog stanna i familjen. Men nästa år”.

Läs fler artiklar
LÄS MER