Värderingen stiger i budboalget Airmee – får ny storägare

Airmee last mile
Värderingen stiger i budboalget  Airmee – får ny storägare

Julian Lee, grundare av Airmee. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Ägarbilden på väg att ritas om i hajpade bolaget.

Slaget om de snabba leveranserna har hårdnat på senare tid. Nu gäller det att ta så många marknadsandelar som möjligt på den pandemidopade marknaden – eller att bli riktigt vass i din unika nisch. 

På den svenska marknaden ställs ofta budföretagen Budbee och Airmee mot varandra, men på senare tid har utmanare som Vembla, Gordon Delivery och Kavall börjat spänna musklerna. Här ska tilläggas att Kavall dessutom värderades till en kvarts miljard kronor, endast tre veckor efter starten! 

Airmee basunerade i sin tur nyligen ut att de landat nya stora kunder som Stadium och Åhléns – och inte minst prestigekunden Amazon. 

Nu rapporterar Di Digital att Airmee öronmärkt en stor mängd teckningsoptioner åt en utomstående icke namngiven investerade som ”ingår i en koncern som ingått ett viktigt affärsavtal med bolaget.” 

Det rör sig om närmare 90.000 optionsrätter som skulle utgöra över 20 procent av bolaget vid ett omvandlande till aktier – och placera investeraren som Airmees största enskilda ägare. 

Det är med andra ord en aktör med rejält stora muskler vi pratar om här. Huruvida det är Amazon eller inte får tiden utvisa då Airmee inte velat kommentera uppgifterna.

Det skulle tillföra Airmee 160 miljoner kronor till en värdering på 774 miljoner kronor, enligt Di Digital. 

Satsar på fler sektorer 

Airmee tog in 160 miljoner kronor i mars i år och började nyligen med kylleveranser vilket innebär att de utmanar svenska Gordon Delivery som växer med raketfart inom den nischen. 

Under förra året omsatte Airmee 89 miljoner med en förlust på 60 miljoner kronor.

Grundaren Julian Lee har tidigare sagt till Breakit att bolaget fortsätter att satsa på tillväxt under 2021 och skulle kunna vända till vinst. 

”Det beror på hur mycket vi väljer att växa. Vi satsar på bra marginaler så att vi kan bevisa affärsmodellen, sedan tror jag inte att fokus ligger på att bli lönsamt som bolag så länge vi ser att det finns möjligheter att växa på marknaden”, sa Julian Lee. 

Läs fler artiklar
LÄS MER