Sök

Fintechprofilen Erika Eliasson går in i Kameo

Kameofintech
Erika Eliasson, Ilija Batljans

Fintechprofilen Erika Eliasson går in styrelsen på Kameo, där Ilija Batljans är storägare. Foto: Arkiv/Montage

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Fintechprofilen Erika Eliasson går in i fastighetsmiljardären Ilija Batljans investeringsplattform Kameo.

Fintechprofilen Erika Eliasson, som tidigt i våras lämnade rollen som vice VD på Lendify för att axla rollen som senior advisor på kommunikationsföretaget Kreab, har valts in som ny styrelseledamot i Kameo, investeringsplattformen där Ilija Batljan är storägare.

”Kameo öppnar upp för direktinvesteringar i fastighetsprojekt till småsparare och bidrar även till ett ökat bostadsbyggande, vilket jag tycker är fantastiskt. Kameo är ett spännande bolag med ordning och reda, sunda värderingar och är i en stark tillväxtfas”, säger Erika Eliasson, i ett pressmeddelande.

Senast i maj meddelade Kameo att de fyllt kassan med nya miljoner och att fastighetsmiljardären Ilija Batljans investeringsbolag klev in som ny storägare. Totalt plockade bolaget in 66 miljoner kronor från ett gäng investerare, där Ilija Batljan Invest AB stod för cirka 40 miljoner kronor. Vilket innebär ett ägande på omkring 15 procent. 

Strax före sommaren värderades bolaget till omkring 266 miljoner kronor. 

På tisdagen valdes Erika Eliasson in som styrelseledamot.

”Vi är väldigt glada över att välkomna Erika till Kameos styrelse och är säkra på att Erika, med sin kompetens kommer att bidra till att stärka vår position som den snabbast växande investeringsplattformen för fastighetsprojekt i Skandinavien. Kameo har 1,7 miljarder SEK i total utlåning och vårt mål är att nå 2 miljarder SEK under året”, säger Sebastian Harung, CEO och grundare, i ett pressmeddelande.

Läs mer