Grundade miljardbolaget Bima - blir ny chef på Universal Avenue

Grundade miljardbolaget Bima - blir ny chef på Universal Avenue

Oscar Sehlberg Westergård, ny operativ chef och ansvarig för global tillväxt på Universal Avenue. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Oscar Sehlberg Westergård blir ny operativ chef och ansvarig för global tillväxt på säljstartupen Universal Avenue. Han har tidigare grundat försäkringstjänsten Bima som värderas till 1 miljard.

Vi har tidigare skrivit om det svenskgrundade techbolaget Bima om hjälper människor i utvecklingsländer att skaffa till exempel sjukförsäkring via mobilen. Oscar Sehlberg Westergård var med och grundade bolaget tillsammans med Gustaf Agartson med finansiering från Kinnevik-sfären.

Han jobbade kvar till början av 2014 då han istället blev värvad av Spotify som expansionschef i Afrika och Mellanöstern. Efter ett och ett halvt år beslöt sig musikbolaget för att göra en omprioritering gällande geografiska marknader.

“Vi pratade om olika alternativ men jag kände att jag ville jobba med tillväxt. Därför valde jag att gå vidare,” säger Oscar Sehlberg Westergård.

Strax efter att han slutat på Spotify blev han kontaktad av Universal Avenues vd Johan Lilja. Nu jobbar han för säljstartupen, som förra året tog in 43 miljoner i riskkapital. 

“Det är jättespännande, för mig var det rock n´roll från början. Det tog en månad och så hade vi lanserat i Spanien, vilket var min första utmaning. Det är intensivt, väldigt kul och jag har lärt mig mycket", Oscar Sehlberg Westergård.

Vad ska man tänka på när man lanserar på nya marknader?
“Att man har gjort sin läxa och kan marknaden. Att ha en lokal förankring är viktigt, antingen ett lokalt team eller andra kontakter och rådgivare.”

Vad var det med Universal Avenue som lockade dig?
“Jag drivs av smarta affärsmodeller och grymma människor. Universal Avenue har båda, och är dessutom ett spännande och snabbväxande bolag med stora expansionsplaner.”

Vad är det med affärsmodellen som du gillar?
“Den är otroligt spännande och skalbar. Genom vårt globala nätverk av varumärkesambassadörer sammankopplar vi små- och medelstora företag med digitala lösningar.”

Vad är det du ska du göra i din nya tjänst?
“Jag är ansvarig för Universal Avenues globala expansion, vilket innebär att jag utvärderar, planerar och driver våra nya marknadslanseringar. Utöver det har jag en roll som operativ chef där jag stöttar vår vd, Johan Lilja, i den operativa driften.”

Vad ser du mest fram emot på nya jobbet?
“Att tillsammans med ett grymt team, bygga ett globalt bolag som förändrar hur människor från hela världen jobbar med att sälja digitala varumärken till B2B-kunder.”

------------------------------------------------------

Fakta om Oscar Sehlberg Westergård:

Ålder: 34 år.

Familj: Flickvännen Estelle.

Bor: Stockholm.

Intressen: Skidåkning, mat, musik och fiske.

Favoritapp: PowderQuest.

Varför är det din favoritapp?: “Jag är lite av en skidåkarnörd och PowderQuest erbjuder det enklaste sättet att hålla koll på var den bästa snön finns. Däremot så framkallar den även ett enormt skidåkningssug…”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är ganska bra på att härma dialekter - från tyska turister till glada dalmasar.”

Läs fler artiklar
LÄS MER