SaaS-experten: ”Det här letar vi efter hos Årets SaaS-företag”

SaaS SaaS summit Årets SaaS-företag
SaaS-experten: ”Det här letar vi efter hos Årets SaaS-företag”

Johan Crona, grundare av Cloud Capital och jurymedlem i Årets SaaS-företag 2021

Ett bolag med kraftig tillväxt, en riktig uppstickare eller en doldis. Vad letar juryn efter när de är på jakt efter Årets SaaS-företag? Johan Crona, Cloud Capital-grundaren och medarrangör av SaaS Summit, avslöjar vad han hoppas hitta.

SaaS-branschen har haft en enorm tillväxt de senaste åren och idag finns det en mängd företag inom mängder av nischade områden som har SaaS (Software as a Service) som affärsmodell.

Johan Crona är en person som varit aktiv inom SaaS-communityt i många år och är en av jurymedlemmarna när Breakit för andra året i rad ska kora ”Årets SaaS-företag”.

”Det är verkligen en bransch som växer och som gynnats väldigt mycket av att digitaliseringen tagit så stora steg framåt de senaste åren. Det är kul att se att affärsmodellen som har så många fördelar nu också används i många framgångsrika bolag inom en rad olika områden”, säger han.

Kul att upptäcka doldisar

När Årets SaaS-företag ska koras finns det en rad saker som juryn tittar på, som affärsmodell, tillväxt, resultat, möjligheten att skala upp verksamheten och hur företaget jobbar för en bättre värld.

Men utöver det finns det några saker som Johan Crona hoppas hitta bland de företag som nomineras.

”Jag har väldigt god kännedom inom branschen och har bra koll på de flesta bolag. Därför tycker jag det är extra kul när det dyker upp någon riktig doldis. Ett bolag som kanske verkar i en bransch som inte fått så mycket uppmärksamhet eller som bara flugit under radarn”, säger han och fortsätter:

”Sverige har väldigt många SaaS-företag och det finns en enorm potential hos många av bolagen. Därför är det väldigt kul att få vara med och kora ‘Årets SaaS-företag’.”

Klicka här för att nominera ditt (eller någon annans) bolag och för att ta del av kriterierna. 

Koras på SaaS Summit

Priset delas ut på Breakits event SaaS Summit som hålls på Cirkus i Stockholm den 13 oktober. Men innan dess börjar juryns digra jobb med att utse årets vinnare. Juryn består, utöver Johan Crona, av investeraren Tatiana Shalalvand från Inventure, SaaS-profilen Hannah Meiton och Breakits vd Camilla Bergman.

Nytt för i år är att man även kommer att utse Årets nykomling och Årets SaaS-raket.

”Det ska bli väldigt roligt. Förra året var det väldigt många bra bolag som var nominerade och vi saknade lite en kategori där man kunde uppmärksamma även nystartade bolag som hade potential men inte kunde visa upp någon tillväxt. I år finns den möjligheten när man även kan vinna dessa priser”, säger Johan Crona.

Klicka här för att nominera ditt (eller någon annans) bolag och för att ta del av kriterierna. 

Ett heldagsevent

SaaS Summit är ett heldagsevent som arrangeras av Breakit i samarbete med Johan Crona där vi samlar hela Nordens SaaS-bolag för att dela lärdomar och kunskap med varandra. 

I samband med det släpper vi även vår årliga SaaS-rapport där du kan läsa om de 50 hetaste SaaS-bolagen på marknaden, värderingarna och de hemliga prislapparna. 

Kvällen avslutas med en prisutdelning där juryn delar ut den åtråvärda titeln ”Årets SaaS-företag 2021”.

Läs mer och säkra din biljett till SaaS Summit här!

Läs fler artiklar
LÄS MER