Bonnier köper majoriteten av aktierna i bostadssajten Hittahem

BonnierHittahem

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Hittahem ökade omsättningen med 2000 procent förra året - nu utökar Bonnier sitt ägande till 90 procent.

Nyligen kunde Breakit berätta att den Malmöbaserade bostadsstartupen, och Hemnet-konkurrenten, Hittahem gått från en omsättning på 1,4 miljoner kronor 2014 till runt 33 miljoner för 2015.

Hösten 2013 köpte Bonnier in sig med 49 procent i bolaget för 30 miljoner kronor, en transaktion som värderade Hittahem till runt 60 miljoner kronor.

Nu ökar Bonnier sitt innehav med ytterligare 41 procent av aktierna - och blir därmed majoritetsägare, med totalt 90 procent. Vad mediekoncernen har betalat vill parterna inte uppge.

”Vi såg att marknaden för bostadsannonsering var i snabb förändring och att det fanns ett stort behov av att koppla ihop mäklarnas objektsannonsering med smarta digitala verktyg för matchning. Nu har vi testat affärmodellen och ser att den fungerar och därför väljer vi att gå upp i ägande”, säger Henrik Stangel, avgående försäljningsdirektör på Bonnier i ett uttalande.

Mathias Bergman, vd och grundare av Hittahem säger att Bonniers utökade ägarskap är “fantastiskt roligt”:

”Det fanns en lucka på marknaden där kombinationen av en annonsplattform, marknadsplats och matchningsmotor saknades. Därför startade vi HittaHem. Vi ser det här som ett kvitto på att vi gjorde rätt analys”, säger han.

Uppköpet är ett led i Bonniers satsning på att öka andelen digitala intäkter - där förvärv är en viktig del av strategin.

”Det ökade engagemanget i HittaHem känns därför som helt naturligt för Bonnier”, säger Tomas Franzén, vd för Bonnierkoncernen, i ett uttalande.

 

Läs mer