Movebybike ska hjälpa Budbee - kursen drar

Move By BikeTransportlogistik

Lisette Hallström, vd Movebybike. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Cykeltransportbolaget Movebybike har haft en tuff kursutveckling sedan noteringen i somras.
Men på måndagen bröts den trista trenden efter att bolaget berättat som ett samarbete med Budbee som bland annat har Kinnevik i ägarlistan.

Movebybike är ett logistikbolag som genomför transporterna med bolagets egenutvecklade ellådcykel Starke. Bolaget har blivit omskrivet för att det sköter batterier på Vois elsparkcyklar i flera svenska städer, en affär som stod för långt över hälften av de totala intäkterna om 27 miljoner förra året.

Men på måndagen kom ett litet genombrott i själva grundaffären: bolaget ska samarbeta med Budbee.

“Samarbetsavtalet innebär att logistikbolaget Budbee, verksamma inom logistiklösningar för e-handlare, och Movebybike går in med gemensamma krafter för att täcka de miljözoner som Budbee är verksamma på idag”, skriver de båda bolagen i ett pressmeddelande.

Börjar i Skåne

Tanken är att samarbetet ska inledas i Malmö under nästa månad och sedan ska parterna expandera tillsammans.

“Vi är mycket glada över detta samarbetsavtal med Budee. Budbee strävar efter att erbjuda ett komplett fossilfritt leveransalternativ, vilket går hand i hand med Movebybikes ambitioner om en helt miljövänlig leverans åt våra kunder. Samarbetet är ytterligare ett steg i vår planerade expansion och etablering i Sverige", säger Lisette Hallström som är vd för Movebybike.

Movebybike fick en tuff start på sin resa som noterat bolag. Aktien föll cirka 50 procent under första börsdagen i mitten av juni och har bara tagit delar av det sedan dess. På måndagen, efter pressmeddelandet om avtalet med Budbee, steg den 12 procent och börsvärdet är nu 39 miljoner kronor.

Kinnevik äger 28 procent av aktierna i Budbee som i början av året plockade in 525 miljoner i nytt kapital i en runda som värderade hela bolaget till cirka 2,7 miljarder. Budbee har ett uttalat fokus på fossilfria leveranser.  

Läs mer