Sök

Safello rapporterar kraftigt ökad omsättning samt ökad förlust

SafelloKryptovaluta

Frank Schuil, vd Safello.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Uppgången i kryptovalutor gynnade Safello.

Kryptobolaget Safello, som noterades i maj, redovisar kraftigt ökad omsättning samt en ökad förlust till följd av högre kostnader i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

  • Omsättningen steg 228,6 procent till 202,1 miljoner kronor (61,5). Nettoomsättning avser försäljning av Safellos lagerförda kryptovaluta samt avgifter på utförda transaktioner.
  • Ebitda-resultat blev -4,8 miljoner kronor (0,2).
  • Rörelseresultatet blev -5,9 miljoner kronor (-0,3). De ökade kostnaderna hänförs till kostnader i samband med bolagets notering, ökade personalkostnader samt kostnader för legal rådgivning och andra externa tjänsteleverantörer.
  • Resultatet efter skatt blev -5,9 miljoner kronor (-0,3).
  • Antalet exekverade ordrar ökade med 70 procent till 59 658 (35 124).


"Det andra kvartalet präglades initialt av en stark kryptovalutamarknad, som mitt i kvartalet kraftigt försvagades och stängde kvartalet på i stort sett halverade prisnivåer för Bitcoin och Ethereum jämfört med toppnoteringarna i april-maj. Kvartalets första två månader fortsatte att leverera rekordhög nettoomsättning för Safello, men juni var en betydligt lugnare månad. Detta ligger i linje med tidigare års säsongsvariationer under de svenska sommarmånaderna", skriver vd Frank Schuil.

Schuil ser att Safello står väl rustat för att expandera i snabbare tempo, men att kostnader för framförallt personal kommer öka de kommande kvartalen till följd av nyanställningar.

"Safello står finansiellt väl rustat för att expandera i ett snabbare tempo. Kostnaderna för framförallt personal kommer att öka de kommande kvartalen till följd av nyanställningar, men vi kommer även att spara externa kostnader på sikt allteftersom vi bygger upp fler kompetensområden internt", fortsätter Schuil.
 

Läs mer