Sleep Cycle ökar omsättning men minskar rörelseresultat andra kvartalet

Sleep cycle
Sleep Cycle ökar omsättning men minskar rörelseresultat andra kvartalet

Carl Johan Hederoth, vd på Sleep Cycle

Finwire / Breakit

Första rapporten sedan börsnoteringen.

I början av juni gick sömnanalysföretaget Sleep Cycle till börsen och på fredagsmorgonen var det dags för bolaget att visa hårda siffror för första gången sedan noteringen. 
Bolaget redovisar ökande omsättning under andra kvartalet. Men rörelseresultatet visar förlust mot föregående periods vinst. Resultatet tyngs av kostnader i samband med noteringen och investeringar i marknadsföring och en större organisation, skriver bolaget i rapporten.

"Utöver tillväxt drivet genom de traditionella kanalerna bidrog flera av de initiativ som startats i början av året till ökningen såsom försäljning till företagskunder, försäljning genom partnerskap samt genom lanseringen av funktionen Weekly Report som påverkat konverteringsgraden positivt", skriver vd Carl Johan Hederoth.

Omsättningen steg 12,5 procent till 44,1 miljoner kronor (39,2).

Ebitda-resultat blev -11,2 miljoner kronor (16,4).

Rörelseresultatet blev -11,4 miljoner kronor (16,2). Det negativa resultatet kan förklaras av höga kostnader kopplade till börsnoteringen, investeringar i marknadsföring samt en större organisation.

Resultatet efter skatt blev -11,4 miljoner kronor (16,1).

Antalet prenumeranter ökade under kvartalet till 852 000 (744 000) mot bakgrund av höga förnyelsenivåer, investeringar i konverteringsdriven marknadsföring samt genom bidrag från nya tillväxtinitiativ.

"Vår tillväxtplan utgår från att kunna erbjuda våra användare fler verktyg för att bättre kunna förstå sin sömn och lära sig att sova bättre. Vi ser ett ökat intresse för coachning och utbildning kring sömn och fortsätter därför att investera i detta område där vi erbjuder digitala verktyg för att till exempel slappna av och somna lättare", fortsätter Hederoth.

LÄS OCKSÅ: Pierre Siri gör nytt drömklipp – 450 miljoner på sömnappen Sleep Cycle

Läs fler artiklar
LÄS MER