Sök

Mathem ökade omsättningen rejält 2020 – rekordförlust på närmare en halv miljard kronor

Matheme-handelMat på nätet

Från vänster: Jaana Viertola-Truini, finanschef Mathem (tillträdde i september), Johan Lagercrantz, vd Mathem sedan 2019 och Linda Ahlerup, HR-chef (tillträdde i september). Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Pandemiåret innebar rusning till matjätten – men förlusten skrevs till nästan en halv miljard.

Det kan knappast komma som en nyhet längre att det speciella pandemiåret 2020 innebar att vi alla tog till nätet för att handla. Inte minst mat.

Det visar sig också när nätmatjätten Mathem nu lägger pandemi-siffrorna på bordet.

Omsättningen ökade till 2,3 miljarder kronor 2020, jämfört med 1,5 miljarder kronor 2019, skriver sajten E-handel.se. Direktleveranser till kund var en starkt bidragande faktor som mer än dubblades. Det rapporterar Ehandel som tagit del av bolagets årsrapport för 2020.
Under året har Mathem bland annat flyttat till nya lokaler i Göteborg och invigt ett nytt lager i Veddesta utanför Stockholm. Antalet anställda i bolaget växte från 911 till 1 428 stycken

Investeringar som såklart kostar pengar och satsningarna innebar att bolaget gjorde en rekordförlust på 471 miljoner kronor. jämfört med 340 miljoner kronor året innan.


"Under 2021 avser Mathem fortsätta satsningen på ökad tillväxt och lönsamhet genom starkt fokus på fortsatt mycket hög kundnöjdhet och utökat sortiment av både varor och tjänster. Resultatet under 2021 planeras vara fortsatt negativt för helåret, men kontinuerligt förbättras i takt med ökad volym, ökad service och utökade samarbeten under 2021", skriver bolaget.
 

Läs mer