Tungt för Spotifys Clubhouse-dödare Greenroom – så många har laddat ner den

Spotify Clubhouse Streaming
Tungt för Spotifys Clubhouse-dödare Greenroom – så många har laddat ner den

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Försökte hänga på hajpen – men det ser inte ut som det blivit någon succé.

I början av 2021 fanns det knappt något ställe som var så hett som Clubhouse. Tech-kändisar, vanliga kändisar och även Breakit stormade till plattformen som lät alla hålla i och delta i samtal.

Sedan dess har hajpen lagt sig rejält och i slutet av april visade en opionionsundersökning att mindre än 1 procent av befolkning i Norden använde den.

Men det hindrade inte alla jättar från att satsa på liknande live-prat-appar. Både Twitter och Facebook har lanserat sina versioner och i mitten av juni lanserade Spotify Greenroom, med teknik baserad på Betty Labs som den svenska streamingjätten köpte tidigare i år.

Men det har verkligen inte blivit någon flygande start för Greenroom. Enligt siffror från Sensor Tower som Techcrunch har tagit del av har appen bara laddats ner 241.000 gånger till iOS och android-telefoner.

En kvarts miljon kanske inte är så illa pinkat men det kan jämföras med att Clubhouse har över 30 miljoner nedladdningar. Clubhouse har naturligtvis haft betydligt längre tid på sig att locka användare men har också krävt att användarna blir inbjudna vilket rimligen borde ha minskat antalet nedladdningar.

Hur många som använder apparna är svårt att bedöma men det är betydligt färre än de som har laddat ner dem.

Läs mer

Techbolagen som betalar bäst lön – vi har kartlagt 225 heta företag i Sverige

Jason Calacanis: Spotify borde bygga en utmanare till Clubhouse

Det är inte bara live som är grejen med Clubhouse – har Spotify förstått det?

Läs fler artiklar
LÄS MER