Mips ökade omsättning och rörelseresultat mer än väntat i andra kvartalet

Mips
Mips ökade omsättning och rörelseresultat mer än väntat i andra kvartalet

Foto: Mips

Finwire / Breakit

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och också bättre än väntat.

Omsättningen steg 115,2 procent till 142 miljoner kronor (66). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 130. Den organiska tillväxten var 139 procent.

"Omsättningsökningen kom i huvudsak från vår kategori Sport och drevs av hög efterfrågan inom lösningar för cykelhjälmar, där våra befintliga kunder fortsätter att bredda sitt sortiment med Mips-lösningar. Omsättningstillväxten hjälptes av svagare jämförelsetal föregående år på grund av pandemin. I kategorin Motorcykel var efterfrågan stark och vi såg en väldigt god utveckling i kvartalet", kommenterar vd Max Strandwitz.

Rörelseresultatet blev 72 miljoner kronor (20), väntat rörelseresultat var 65. Rörelsemarginalen var 50,7 procent (30,3).

Resultatet före skatt var 72 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt blev 55 miljoner kronor (16), analytikerkonsensus 50.

Resultat per aktie hamnade på 2,08 kronor (0,61).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 56 miljoner kronor (23).

Mips har i likhet med många andra branscher sett ökade materialpriser och har kommunicerat prisökningar till sina kunder som träder i kraft under tredje kvartalet.

"2021 har fortsatt på ett mycket tillfredsställande sätt. Jag är nöjd med utvecklingen i alla våra tre kategorier och hur vi fortsatt leverera mot vår strategiska ambition. Vi ser fortsatt god efterfrågan på våra produkter och jag ser fram emot resan mot att uppnå våra långsiktiga mål", skriver vd Max Strandwitz.

Läs mer

Mips rapporterar högre vinst än förväntat

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER