Vi har läst årsredovisningen till Daniel Eks HJN Sverige – tyvärr hittade vi inget kul

HJN Sverige Hälsa
Vi har läst årsredovisningen till Daniel Eks HJN Sverige – tyvärr hittade vi inget kul

Hjalmar Nilsonne och Daniel Ek. Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Men det kanske är intressant ändå.

Spotify-grundaren Daniel Ek meddelade i början året att han dragit igång ett stort projekt som han kallar för Prima Materia, det handlar om miljarder kronor som ska satsas på startups. Hittills har Daniel Ek och hans vapendragare Shakil Khan (som står som medgrundare till Prima Materia) däremot inte avslöjat särskilt mycket om de tänkta investeringarna. 

LÄS MER: Hemliga detaljerna om Daniel Eks Prima Materia – bolagen, medarbetarna och så många miljoner ska de investera varje år

Men innan Prima Materia var en grej så hade Daniel Ek redan gjort ett antal investeringar (bland annat i Svenska Kry). Spotify-grundaren har också pumpat in pengar i sitt och entreprenören Hjalmar Nilsonnes hemliga hälsostartup HJN Sverige. 

Verksamheten i bolaget går ut på att utveckla “produkter och tjänster riktade mot sjukvården som hjälper läkare att upptäcka sjukdomar tidigare, när det är lättare att bota”.

Totalt har Daniel Ek gått in med 48,5 miljoner kronor i HJN Sverige sedan starten 2019 och han står än så länge som ensam ägare i bolaget som han värderar till 345 miljoner kronor.

Vad har hänt i bolaget?

Nu har den senaste årsredovisningen från bolaget trillat in på Bolagsverket och som vanligt går det inte att utläsa särskilt mycket alls.

Däremot kan vi se att verksamheten har börjat kosta en del pengar vid det här laget. Totalt hade HJN Sverige 11 anställda i snitt 2020 och förlusten steg från 7,2 miljoner kronor till 24,2 miljoner.

Några intäkter finns ännu inte i bolaget.

“Produkter och tjänster är under utveckling och bolaget har ingen försäljning i nuläget.”

De enda “väsentliga händelser” som skett under och efter räkenskapsåret är att mer pengar har tryckts in i verksamheten från Daniel Ek. Men det visste vi ju redan om sedan tidigare. 

Hjalmar Nilsonne har tidigare grundat energi-startupen Watty som med hård och mjukvara skulle spara el till hushållen, men som 2019 såldes till tyska konkurrenten Discovergy. I samband med att de tog över verksamheten lämnade också Hjalmar Nilsonne bolaget.

Läs mer

Covid pumpade upp dem och nu går Dynamic Code och Aegirbio ihop – men här är vad som skaver

Daniel Ek pumpar in miljoner i sitt hemliga bolag HJN Sverige

Efter kritiken mot miljardbudet – Dynamic Code-bolaget kallar till (kris)möte med ägarna

Läs fler artiklar
LÄS MER