Zlatan Ibrahimovic kammar hem miljoner – så går det för Unknown

Unknown
Zlatan Ibrahimovic kammar hem miljoner – så går det för Unknown

Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Han missade EM – men det går verkligen ingen nöd på den svenska superstjärnan.

Det blev riktigt livat i den svenska fotbollsvärlden när Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna (både Tomas Brolin och Gunnar Gren får ursäkta här) gjorde comeback i landslaget tidigare i år. 

Tanken var att han skulle satsa mot sommarens EM men det blev inte mer än ett par landskamper innan en knäskada spolierade hans chanser att delta i mästerskapet. 

Men det går verkligen ingen nöd på Zlatan Ibrahimovic. Förutom en rätt rejäl lön från AC Milan äger han bland annat en fjärdedel av Södermalmsklubben Hammarby och aktier i e-sportplattformen Challengermode och lagerbolaget Storage365.

Hans svenska bolag Unknown AB sitter på rättigheterna till varumärket "Zlatan" och är också det bolaget som han har investerat med. Och det går bra.

En färsk årsredovisning som DI Digital har tagit del av visar att bolaget lyfte sin vinst med 30 miljoner förra året och landade på 72 miljoner efter skatt.

Intäkterna landade på 121 miljoner kronor, där lite mer än hälften av pengarna kommer från reklam och marknadsföring. Resterande kommer från "idrottsverksamhet", förmodligen av att han äger 70 procent av Padel Zenter som driver anläggningar för sporten som har boomat rejält det senaste året.

Läs mer

Amazons Sverigechef om jättens satsning: “Vi anpassar oss efter vad svenskarna vill ha”

Zlatan Ibrahimovics hemliga investering – doldis-startup backas av superstjärnan

Kartläggning: Svenska sextech-vågen – här är är personerna bakom (och så mycket äger de)

Läs fler artiklar
LÄS MER