MTG ökar intäkterna – men minskar rörelseresultatet

MTG spel esport
MTG ökar intäkterna – men minskar rörelseresultatet

Maria Redin. Foto: Press

Finwire / Breakit

Nya spelförvärv drivande när MTG ökar intäkterna.

Spel- och E-sportbolaget MTG redovisar ökande omsättning under årets andra kvartal, där intäkterna steg med 9,3 procent till 1.198 miljoner kronor. Vilket kan jämföras med intäkter på 1.096 miljoner under samma period förra året.

Fördelat mellan de olika områdena så stod spel för intäkter på 810 miljoner kronor (743), medan intäkterna från e-sporten uppgick till 388 miljoner kronor (353). Bolaget lyfter fram köpen av Ninja Kiwi och Hutch som drivande bakom intäktsökningen på 14 procent i spelsektorn.

Rörelseresultatet minskade däremot under kvartalet och landade på 12 miljoner kronor, jämfört med 31 miljoner förra året. Rörelsemarginalen låg på 1,0 procent (2,8).

"Trots den fortsatta påverkan från pandemin ökade e-sport-intäkterna med 18 procent vid oförändrade valutakurser under kvartalet. Vi upprätthöll ett framgångsrikt online-schema för e-sport-turneringar, vilket togs mycket väl emot av fansen och med ett fortsatt engagemang från våra samarbetspartners", skriver Maria Redin, vd och koncernchef på MTG i rapportens vd-ord.

Maria Redin uppger vidare att de starka jämförelsetalen som gaming-vertikalen upplevde under det andra kvartalet kommer fortsätta in i det tredje kvartalet.

Vad gäller Apples IDFA-förändring så har MTG hitills upplevt en begränsad finansiell påverkan.

Under kvartalet har esports-verksamheten fortsatt att påverkas av att det inte går att anordna events med live-publik. Esports-event med livepublik väntas vara möjliga att genomföra vid slutet av året och MTG investerar för att 2022 ska bli ett mer normalt år.

Ebitda-resultat blev 114 miljoner kronor (104), med en ebitda-marginal på 9,5 procent (9,5).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 155 miljoner kronor (167), med en justerad ebitda-marginal på 12,9 procent (15,2).

Resultatet efter skatt blev -11 miljoner kronor (-19).

Resultat per aktie hamnade på -0,25 kronor (-0,89).

Läs fler artiklar
LÄS MER