Sök

Foodora gasar med sina snabba matkassar – öppnar 15 nya butiker

Foodorae-handelmat

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kampen om de snabba matleveranserna blir allt tuffare.

Breakit har den senaste tiden kunnat berätta om flera bolag som just nu slåss om marknaden för blixtsnabba leveranser av matkassar. Vembla tog nyligen in kapital för att pressa sina leveranstiderna till tio minuter och Kavall har blivit en av Stockholms stora snackisar.

“Det är en enorm marknad som öppnar sig just nu”, sade Northzones stjärninvesterare Jessica Schultz nyligen till Breakit, som tillsammans med bland annat Cristina Stenbeck gått in i ett bolag som nått unicorn-status på sex månader.

En annan tungviktare i den här sektorn är Foodora, som länge främst varit kända för leverans av snabbmat.

Bolaget fortsätter nu att satsa på egna matbutiker och kommer nu att utöka beståndet med ytterligare 15 butiker i Sverige. Innan året är slut kommer kedjan att ha totalt 25 butiker.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är en mycket spännande utveckling som sker nu och den går väldigt fort. Vår styrka är vår infrastruktur som är redo och kan implementeras över hela Sverige. Hemleverans av matvaror på 15 minuter kommer att bli den nya normen", säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

Företaget utlovar att man kommer att kunna leverera hem matvaror på 15 minuter.

Bolaget kommer att öppna i allt från Sundsvall, Umeå och Luleå till orter i mellersta och södra Sverige. Foodora markets öppnade i september 2020 i Stockholm. Därefter öppnades ytterligare tre butiker i Stockholm. Idag finns bolaget i Linköping, Norrköping, Uppsala, Malmö, Lund och Göteborg.

LÄS OCKSÅ: Unicorn på sex månader – nu har stjärninvesteraren hittat nästa stora grej: ”Enorm marknad”

Läs mer