Sök

Digitala plattformen Vården.se får ny storägare – tar in 50 miljoner

Bonnier VenturesVården.seVård

Från vänster: Staffan Gustavsson (vd Vården.se), Jonas Von Hedenberg ( investeringsansvarig Bonnier Ventures) och Marcus Boström (styrelseordförande Vården.se). Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Mediekoncernen Bonnier gör ett rejält bett i bokningstjänsten Vården.

“Nu kan vi gå från 3:ans till 5:ans växel”, säger medgrundaren och vdn Staffan Gustavsson.


I snart tio år har Staffan Gustavsson drivit Vården.se som är en plattform där privatpersoner kan söka och boka tider hos olika vårdaktörer. 

Idag har bokningstjänsten en halv miljon besökare i månaden och drygt 1100 kunder som bland annat vårdcentraler och tandläkare. Den färsk årsredovisningen för 2020 visar att omsättningen hamnade på 7,1 miljoner kronor (6,1 miljoner kronor 2019). Resultatet före skatt blev minus 2,5 miljoner kronor vilket kan jämföras med en förlust på 1,1 miljoner kronor året innan.

Nu gasar Vården.se med hjälp av riskkapital efter att precis stängt en så kallad A-runda. Totalt får Vården.se in 50 miljoner kronor i nyemissionen och största investerare i rundan är familjen Bonniers riskkapitalgren Bonnier ventures.

Kapitalet ska Vården.se investera i att utveckla plattformen ytterligare samtidigt som fler medarbetare ska rekryteras.

”Med tillskottet av kapital kan vi nu gå från 3:ans till 5:ans växel. Det ger oss möjlighet att ta ett rejält språng. För vår marknadsplats ligger fokus på att integrera fler boknings- och journalsystem och att effektivisera alla flöden - så det går snabbare att matcha rätt patient med rätt vårdgivare. Mer tid för vård och mindre tid för administration helt enkelt!” säger Staffan Gustavsson i en kommentar.

Går in i styrelsen

I samband med nyemissionen går också Bonnier Ventures Jonas von Hedenberg in i styrelsen:

”Vården.se passar perfekt in i vår portfölj av innovativa, snabbväxande företag. Det unika erbjudandet, erfarna teamet och starka drivet öppnar vägen för expansion”, säger Jonas von Hedenberg.

I nyemissionen deltar också bland andra Peter Dahlberg, grundare av Anicura samt de tidiga investerarna Luminar Ventures och Bonit Capital. Efter transaktionen kommer grundarna Staffan Gustavsson och Marcus Boström fortsatt vara största ägare samtidigt som Luminar, Bonit och Bonnier venture har ungefär 15 procent vardera av aktierna.

”Jag är stolt över drivet som teamet har, något som resulterat i att vi nu attraherat investerare som är en ”perfect match” och ger oss alla möjligheter framgent. Tillsammans med offentliga och privata vårdgivare kan vi nu fortsätta utveckla det svenska vårdsystemet.”, säger Marcus Boström, styrelseordförande i Vården.se.

Läs mer