Cdon utser tillfällig chef efter stormig period

Cdon e-handel
Cdon utser tillfällig chef efter stormig period

Allan Junge-Jensen, ny tillfördnad vd på Cdon

Martin Hävner

Reporter

Cdon tar in en tillfällig chef i väntan på att vd-rekryteringen ska bli klar.

Allan Junge-Jensen, många år på e-handelskollegan Boozt, blir tillförordnad vd.

Det har varit stökigt på vd-posten i marknadsplatsen Cdon under våren.

Det började med att bolaget i mars meddelade att Kristoffer Väliharju under en tid upplevt problem med oregelbunden hjärtrytm och att han därför skulle genomgå en operation med efterföljande vila. Styrelseordförande Marcus Lindqvist tog då över vd-rollen.

Den 20 april sa Cdon att Kristoffer Väliharju var på väg tillbaka, men bara några veckor senare var beskedet ett annat: han slutar. Då påbörjades jakten på en efterträdare, något som uppenbarligen ännu inte burit frukt.

“Processen för en ny permanent vd pågår. Tillförordnade vd:ns uppgift är att säkerställa att Cdon fortsätter att utvecklas i hög takt tills en permanent vd för Cdon utses”, skriver bolaget i fredagens pressmeddelande där den tillfälliga rekryteringen av Allan Junge-Jensen aviseras.

Dansken Allan Junge-Jensen var finanschef på klädbolaget Boozt mellan 2011 och 2020, och en av initiativtagaren till att det bolaget fick en nystart för nästan 10 år sedan.

Problem med plattformen

Samtidigt som det har varit svajigt på vd-posten har bolaget haft vissa operativa problem. Cdon har nämligen bytt teknisk plattform.

“Utmaningarna med plattformsbytet och efterföljande anpassningsperiod har dock varit mer omfattande och tagit längre tid än vi skulle önska”, skrev Marcus Lindqvist i rapporten för det första kvartalet som släpptes i mitten av april.

Parallellt har aktien tappat kraftigt i värde sedan toppen i februari, något som föregicks av en period av brant uppgång sedan slutet av 2020. Under början av året fick kursen stöd av att Adam Wyden, och hans kapitalfirma ADW Capital, storköpte akier i bolag. När Breakit fick tag på honom apropå att aktien tappat över 60 procent de senaste månader var han irriterad.

“De tekniska problemen och sådant, det är bara bullshit. Det går att fixa inom tre till sex månader. Alla tittar på aktien, och tror att sådana saker är fatalt. Men finns inga institutionella investerare här, utan det handlar om folk på twitter, och på aktiesidor, och det är så mycket bullshit. Det är små svenska myror”, sa Adam Wyden vars ägarandel uppgår till 15 procent av aktierna.

Läs mer

E-handelsfrossa på börsen – då tar Linas matkasse sista chansen

Cdon tar in 200 miljoner – "Ska öka hastigheten och tillväxten"

Unik lista: E-handlarna (50 stycken!) som växte snabbast i Sverige 2020 – och stjärnorna som tappar mest

Läs fler artiklar
LÄS MER