Investerarna flockades kring Dyamo – nu väntar en sommar av hårt jobb

Dyamo Edtech
Investerarna flockades kring Dyamo – nu väntar en sommar av hårt jobb

Hiba Adem och Safae Berrahmoune, grundare av Dyamo. Foto: Jonas Borg

Johanna Ekström

Reporter

Safae Berrahmoune och Hiba Adem ligger bakom mentorsappen Dyamo. I Shift-finalen ville sex tunga investerare gå in i bolaget. Nu är aktieägaravtalet påskrivet.

“Det känns mycket bättre än vad vi trodde”, säger Safae Berrahmoune.

Safae Berrahmoune och Hiba Adem ligger bakom bolaget Dyamo, som tagit fram en app som kopplar ihop skolelever med mentorer.

De pitchade på Breakits event Shift och gick verkligen hem bland investerarna. Sex tungviktare ville vara med på bolagets resa. 

Nu, en dryg månad senare, har Dyamo-grundarna fattat beslutet att skriva under aktieägaravtalet som ger dem en miljon kronor.

Hur känns det att ge ifrån sig tio procent av bolaget?

“Det känns faktiskt jättebra, mycket bättre än vad vi trodde. Det känns snarare som att vi får väldigt mycket. Framförallt får vi tillgång till ett nätverk som vi tidigare inte har haft. Det är något vi haft ett extremt stort behov av”, säger Safae Berrahmoune. 

De som nu blir delägare i bolaget är Josefin Landgård, Mikael Wintzell, Mikael Wolff, Jens Nilson, Oscar Ingdahl och Rustan Panday, du kan läsa mer om dem i den här artikeln. 

Efter Shift har Dyamo-grundarna och de nya investerarna, som nu har format bolagets advisory board (ungefär rådgivande styrelse), tillsammans diskuterat företagets strategi framåt. Safae Berrahmoune och Hiba Adem hade först tänkt lägga en större del av pengarna på marknadsföring, men efter en invändning från bland annat Mikael Wintzell ska de nu tänka om. 

“Vi har pratat väldigt mycket om strategin och hur vi på bäst sätt jobbar med pengarna. Vi har tagit till oss från de råd vi har fått. Nu ska vi ha ett möte med investerarna igen efter sommaren där vi presenterar ett mer exakt tillvägagångssätt”, säger Safae Berrahmoune 

Efter sommaren kommer de också, tillsammans med de investerare som vill, ha en workshop om bolagets affärsmodell. Det blir ingen ledighet i sommar för Dyamo-grundarna, för det är också efter sommaren som appen lanseras brett. 

Vad har ni för mål på sikt?

“Det är att kunna nå ut till så många elever som möjligt och att finnas i majoriteten av Sveriges elevers ficka. Vi vill bidra till motivation att studera, inspiration och goda framtidsmöjligheter”.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER